B.V., 2020.12.15. | Kézilabda

Szerdán a Gödi SE otthonába látogat az NB I/B Keleti csoportjában százszázalékos kézilabdacsapatunk. Vezetőedzőnket, Penszki Gergelyt kérdeztük az őszi idény utolsó bajnoki mérkőzéséről.

Szerdán este, Gödön zárja az őszi bajnoki szezont női kézilabdacsapatunk. Együttesünk eddig mind a kilenc mérkőzését megnyerte, és természetesen esélyesként utazik a 18 órakor kezdődő, Gödi SE elleni találkozóra is. Következő riválisunk eddig nyolc forduló alatt csupán egy pontot szerzett, ám vezetőedzőnk, Penszki Gergely a legkevésbé sem számít könnyű feladatra.

„Azt gondolom, hogy a bajnoki tabellán elfoglalt pozíciójuk egyáltalán nem tükrözi a játéktudásukat, évekre visszamenőleg rendszeresen az élmezőnyben vannak ebben a bajnokságban. Valószínűleg a vírushelyzet miatt kezdődött ez most nekik nehezebben, de így is nagyon küzdős, hajtós mérkőzésre számítok ellenük.”

 

 

A felkészülés kicsit átalakult a találkozó előtt, a hétközi forduló miatt ezúttal a múlt héten szerdán és csütörtökön kapott pihenőt a csapat, majd a hétvége munkával telt.

„A mi életünkben ez nem különleges, profi módon készülünk a mérkőzésre, ezzel is megtisztelve az ellenfelünket és a bajnokságot, nem akartuk megszakítani a felkészülésünket a teljes hétvégével. A hétköznapi embereknek a szombat-vasárnap pihenőnap, de mi nem hétköznapiak vagyunk, folyamatos munkából érkezünk a szerdai találkozóra is.”

A lányok egyetlen lépésre vannak a százszázalékos őszi teljesítménytől, vezetőedzőnket arról kérdeztük, hogy miben javult a legtöbbet a csapat az előző bajnoki évadhoz viszonyítva.

„A fejlődésünk abban nyilvánul meg, hogy képesek vagyunk meccsről meccsre, lépésről lépésre gondolkozni. Ezt gondolom a nagyon nagy előrelépésnek az előző szezonhoz képest. Nem egyből nagyot akarunk ugrani, és hatalmas ereje a csapatnak, hogy erre képes. Erőnlétileg és mentálisan csak a következő ellenfélre koncentrálunk, így most is csak a Gödre figyelünk.”

Kezdés tehát szerdán 18 órakor, a mérkőzés a járványügyi szabályoknak megfelelően természetesen zárt kapus. 


Hirdetések