B.V., 2020.11.20. | Kézilabda

Az NB I/B Keleti csoportjának kilencedik fordulójában sem botlott női kézilabdacsapatunk, amely hétgólos sikerének köszönhetően továbbra is százszázalékos.

NB I/B, Keleti csoport, 9. forduló:
Oxxo Energy Orosházi NKC-Vasas SC 26-33 (13-18)
Vasas SC: Kántor K. (kapus), Imrei R. 2, Nagy Zs. 1, Hadnagy F. 4, Ács B., Szilovics F. 7, Tóth M. 8. Cserék: Ferenczi A. (kapus), Ivanics D. 5, Bréda L. 4, Szatmári M. 2, Kovács N., Soltész B. Edző: Penszki Gergely.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3
Kiállítások: 2, ill. 8 perc


„A szezon egyik legnagyobb túrája következik, de nem csak ezért lesz nehéz”így vezette fel az Orosházi NKC elleni találkozót női kézilabdacsapatunk irányítója, Ivanics Dóra. De persze ő is elmondta, hogy egyértelműen az idénybeli hetedik győzelem reményében utazik a társaság a Békés megyei riválishoz a péntek esti mérkőzésre.

A találkozó Vasas-szempontból kitűnően kezdődött: hat perc után már 1-6 állt az eredményjelzőn, a hazaiaknak nem maradt más választásuk, időt kértek. Utána a hétgólos vezetésig tovább robogtak a mieink, azt követően kiegyenlített játék folyt, de így is magabiztos, 18-13-as előnnyel zárták a félidőt a lányok.

 

 

A folytatásban is jól menedzselte az eredményt a csapat, a két pont egy pillanatig sem forgott veszélyben. A második harminc percben valamennyi játékosunk pályára lépett, és a végén megérdemelt, 33-26-os győzelmet aratott együttesünk, ezzel a hetedik meccsén is megőrizte hibátlan mérlegét.

Vezetőedzőnk, Penszki Gergely értékelése: „Tisztességesen felkészültünk erre a mérkőzésre is, a taktika megvalósítása az első félidőben majdnem tökéletesen működött. Sikerült behatárolnunk az ellenfél játékát, és ebből magabiztos előnyt szereztünk. Így egy kis hullámvölggyel együtt is, végig vezetve és kézben tartva a találkozót győztünk, megint nagy szerepet kapott az akarat, a szenvedély és alázat. A hibáink javításán túl csak dicséret illeti a csapatot az újabb idegenbeli sikerért. Ismét igazi csapatként küzdöttünk és egymást segítve játszottunk.”

A következő fordulóban jövő héten vasárnap 17 órától az FTC U20-as csapatát fogadja együttesünk a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. 


Hirdetések