Dobos Sándor, 2019.10.14. | Judo

A Vasas judoszakosztályának felnőtt ob-ezüstérmes versenyzője, Beringer Fatime jó úton halad afelé, hogy a 48 kg-os súlycsoportot maximálisan „belakja”.

A junior Európa Kupa-győztes, U20 vb-7. helyezett Beringer Fatime az év elején érkezett a Budai Judo Akadémiához, a 20 éves versenyző azóta a Vasas kötelékében készül a nagyobb feladatokra.

Túlzás nélkül állítható, hogy jó irányba halad, hiszen áprilisban rögtön felnőtt bajnoki ezüstéremmel gazdagodott, most pedig szeptember utolsó hétvégéjén szerzett U23-as bajnoki címet.

„Fatime nemrég egy igen intenzív programot és felkészülést kezdett el, hiszen nemzetközi szinten megszűnt a 44 kg-os súlycsoport, így neki a 48 kg-ban kell bizonyítania” – értékelt Bere Tamás szakosztály-vezető. – Egy építkezés kezdődött el, hogy fizikailag, technikailag és taktikailag is felnőjön ehhez a mezőnyhöz. Nagyon összetett ez a munka, sokat dolgozik, ráadásul most felvették a Pécsi Egyetemre is, így a sport mellett is tudatosan építkezik. Magabiztos versenyzéssel nyerte meg az U23-as bajnoki címet, három mérkőzést vívott, és ez a mostani aranyérem is egy fontos állomás és visszaigazolás is a számára. Hadfi Dániel és Korányi Miklós vezetésével edz és versenyzik Fatime, bízom benne, hogy továbbra is a megfelelő ütemben fejlődik.”

Fatimét éppen Pécsen csíptük el (legalábbis a telefonja ott csörrent meg), mert bár levelezőn végzi a sport és rekreációszervezés szakot, havonta egy alkalommal le kell utaznia az egyetemre.

„Ez így ideális, nyugodtan tudom az edzéseimet végezni. Örülök, hogy jól sikerült az U23-as OB, az volt a minimális elvárás magammal szemben, hogy bekerüljek a döntőbe” – fogalmaz Fatime, akitől érdeklődtünk, mennyire kemény feladat rászokni a 48 kg-ra.

„Nem mondom, hogy zökkenőmentes, de szerintem jó úton haladok. Egyrészt sokat kell ennem, pontosabban inkább helyesen kell ennem, valamint nagyon sokat kondizni és edzeni. Súlyban és erőben is van még mit fejlődnöm, de élvezem, és eddig minden rendben.”

Beringer Fatime novemberben az egyetemi és főiskolai bajnokságra, a MEFOB-ra készül, majd jön a csapatbajnokság négy héten belül.

A Vasas további versenyzői számára pedig sorra következnek a korosztályos bajnokságok (az U23-as ob-n egyébként Őri Csanád egy 5. hellyel lett gazdagabb). Legközelebb az országos diák „A” és diák „B” országos bajnokságot, a Mercedes Benz Gyár Kupát rendezik meg, méghozzá most szombaton, október 19-én, Kecskeméten.  

Eredmény – U23-as országos bajnokság:

Nők, 48 kg

1. BERINGER FATIME (Vasas Judo Kft.)
2. Vaska Fanni (Ippon Judo)
3. Horváth Luca (Kőrös Judo SE)
3. Kis Noémi (KDJSE)
5. Kovács Nóra (Kőrös Judo SE)
5. Szak Bernadett (DVTK SE)

Férfiak, -81 kg:

1. Tóth Benedek (RHDSE)
2. Nerpel Gergely (RHDSE)
3. Gunics Endre (Domaszék)
3. Kurtán Zsombor (Egri VSE)
5. Vargha Zsolt (Diósd)
5. Őri Csanád (Vasas Judo Kft.)
7. Volter Márk (SZESE)
7. Kerekes Patrik (Tószegi Judo Klub)

Ifjúsági országos B-bajnokság, Cegléd:

Fiúk, -42 kg:
3. Dobos Fülöp (Vasas Judo)

Fiúk, -55 kg:
5. Kiss Levente (Vasas Judo)

Lányok, 44 kg:
3. Sebestyén Zóra (Vasas Judo)

(FOTÓ: EJC)


Hirdetések