Dobos Sándor, 2019.01.31. | Judo

Beringer Fatime a Budai Judo Akadémián edz a jövőben, távlati célként a 2024-es párizsi olimpiai szereplést fogalmazta meg.

Újabb tehetséges, és már eredményekben is gazdag versenyzővel bővül a Vasas judocsalád, a 20. születésnapját majd március végén ünneplő Beringer Fatime csatlakozik a szakosztályhoz.

„Fatime egy nagyon ügyes, roppant határozott judós, aki remek eredményekkel a háta mögött érkezett hozzánk. Stabil és kiszámítható edzéslehetőségre volt szüksége, ezzel együtt közös a szakmai munka irányítása Pánczél Gáborral, nála készült az elmúlt időszakban. A Budai Judo Akadémián Burján László foglalkozik a legidősebb versenyzőinkkel, de Fatime felkészítése a következő időszakban egy igazi csapatmunka lesz, komoly háttérfeladatokkal és szakemberekkel, így például dietetikussal” – mondta Bere Tamás szakosztály-igazgató a fiatal versenyző érkezéséről.

„A távlati cél a 2024-es olimpiára való kijutás, ehhez a törekvéshez a Vasas minden erkölcsi, szakmai és anyagi támogatást biztosít. Fatime folyamatosan hozta az elmúlt időszakban az eredményeket a nemzetközi versenyekről is, kíváncsian várjuk a folytatást. Kedvenc technikája egyébként az úgynevezett karfeltolásos csípődobás, ilyennel verte meg ellenfelét például a hétvégi felnőtt országos rangsorversenyen is. Dinamikus, gyors győzelmekre képes, a határozottsága miatt nagy jövő előtt állhat” – tette hozzá a szakember.


Beringer Fatime a Vasasban folytatja

Ami pedig a fiatal versenyző ambícióit illeti:

„Valamennyire már ismertem, milyen munka folyik a Vasasban, és milyen az itteni állomány.  Az átigazolás döntésében segített és megerősített Burján László személye, őt régebb óta ismerem, dolgoztunk és edzettünk is együtt” – mondta Beringer Fatime. „Ő még edzői pályafutása elején jár, de biztos vagyok benne, hogy nagyon jó edző lesz belőle. Mind szakmailag, mind emberileg alkalmas erre a feladatra, már csak versenyzői múltja és eredményei miatt is. Szerettem volna egy ilyen szakember mellett dolgozni, örülök, hogy a Vasasban lesz erre lehetőségem. Utolsó éves junior versenyző vagyok, ezért szeretném kihozni magamból a maximumot még ebben az évben, és persze később is. A tavalyi eredményeim is jók voltak, de ezeket szeretném túlszárnyalni, dobogóra állni a világversenyeken, azaz az Európa Kupákon, az Európa- és világbajnokságon. Egyébként is mindig az a célom, hogy az előző évhez képest javuljak, mindenben.”

S hogy mik az erősségei Fatimének?

„Kitartó vagyok, úgy érzem, nem szoktam feladni semmit, ha véletlenül elsőre nem sikerül. A magam elé kitűzött célokért mindent megteszek. Amiben még fejlődhetnék, az a mentális felkészültség. A fejemben néha kialakulnak gátak, amiken nem tudok túllépni, ezek pedig megnehezítik a versenyzést, ha nagyobb stresszhatás alatt állok. Remélem, fejben is sikerült előrelépnem a következő időszakban” – tette hozzá Fatime, aki távlati célként természetesen az olimpiai szereplést és az ottani minél jobb eredmény elérését tűzte ki.


Névjegy:

Beringer Fatime
1999. március 30-án született.
Edzői: Pánczél Gábor, Burján László
Fontosabb eredményei: U21-es vb-7. helyezett (Nassau, 2018), Európa Kupa-győztes (Kaunas, Lignano, 2018; Arad, 2017), Európa Kupa-ezüstérmes (Paks, 2018, 2017), Európa Kupa-bronzérmes (Leibnitz, 2018; Leibnitz, Prága, 2017; Prága, Paks, Veszprém, 2016), junior Eb-7. helyezett (Maribor, 2017; Malaga, 2016), U23-as magyar bajnok (2016), U21-es magyar bajnok (2017), U21-es bajnoki ezüstérmes (2016), U18-as magyar bajnoki bronzérmes (2016, 2017)


Hirdetések