2019.02.28. | Vívás

Olimpiai bajnokunk sajtótájékoztatón jelentette be, hogy anyai örömök elé néz.

Komoly érdeklődés övezte Szász-Kovács Emese csütörtök délutáni sajtótájékoztatóját, amelyet a Vasas Pasaréti Sportcentrum éttermében tartottak meg a Magyar Vívó Szövetség és a Vasas Sport Club szervezésében.

Olimpiai bajnokunk összegezte a tavaly nyári világbajnokság óta történteket, mestere, Kulcsár Győző fájdalmas elvesztésétől az új edző, Peterdi András januári megnevezéséig.

Persze a közvélemény most elsősorban a hogyan továbbra volt kíváncsi, hiszen idén Budapesten vívó-világbajnokságot, jövőre Tokióban pedig olimpiát rendeznek.

A fontos bejelentés meg is történt, Szász-Kovács Emese augusztusban édesanya lesz

"Milyen az élet, az egyik kezével elvesz, a másikkal ad: a mesterem szeptemberi halála után decemberben kiderült, hogy a férjemmel szülők leszünk. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a budapesti világbajnokságon idén nem fogok tudni részt venni, de a tokiói szereplést nem zárom ki. Figyelni fogom a párbajtőrcsapat kvalifikációs szereplését, és ha minden ideálisan alakul, egyéniben is megpróbálom a kvótaszerzést." - mondta el sportolónk.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke hozzátette, ő is egy éve lett édesapa, így pontosan tudja, milyen boldogság ez egy család életében. Az elnök szerint Emesének mindig helye lesz a magyar válogatottban, és mindenben támogatni fogják az esetleges visszatérését. Örömét fejezte ki, hogy Emese mögött egy nagyon sikeres női párbajtőrgeneráció kezdi bontogatni szárnyait.

Ferjancsik Domonkos, a Vasas vívóinak szakosztály elnöke kiemelte, hogy a Vasas vívóinak eredményessége mellett a "Család az első" klubszlogen jegyében különösen nagy öröm számukra a gyermekáldás ténye. Az egyesület továbbra is mindenben a sportolója mögött áll, Emese szerződése az olimpiai ciklus végéig szól, amelyet természetesen nem befolyásol a mostani hír.

Végezetül pedig a Vasas család nevében átnyújtott Szász-Kovács Emesének egy Vasas-címerrel ellátott babaruhát.


Hirdetések