Dobos Sándor, 2018.07.10. | Jégkorong

A Vasas felnőtt jégkorongcsapata új névadó szponzorral gazdagodott, így a 2018/19-es bajnokságban Schiller-Vasas HC néven indul az Erste Ligában.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy befogadást nyert csapatunk az Erste Liga következő szezonjának mezőnyébe – 11 fős lesz a bajnokság. Hét év után tér vissza a Vasas a felnőtt hokiligába, ez pedig nem másnak, mint annak a több éves, szisztematikus építkezésnek az eredménye, amely Szuper Levente szakosztály-igazgató és stábja nevéhez fűződik.

Lázas munka folyik ezekben a hetekben is, hogy minél ütőképesebb és profibb együttes álljon ott a szeptemberi rajton, és egy igen jelentős állomás apropóján tartottak sajtótájékoztatót kedden délelőtt.

A csapat névadó szponzorral gazdagodott, méghozzá a Schiller Autó Család jóvoltából, amely a következő szezonban számos más szponzor mellett nyújtja támogatását a csapatunknak.

Schiller Gábor tulajdonos így értékelte a megállapodást:

„Családunkban mindig is fontos volt a sport és a sportolói közösségek támogatása. Éppen ezért csatlakoztunk örömmel a Vasas családhoz, Szuper Levente kezdeményezéséhez. Eddig a XIII. kerületben segítettük a sportot, most a IV. kerületben új beruházásba fogtunk. Így kiemelt jelentőségű lett számunkra a káposztásmegyeri hokiarénában játszó Schiller-Vasas jégkorongcsapata. A magam nevében is sok-sok sikert és győzelmet kívánok a csapatnak! Bízunk benne, hogy együttműködésünk hosszú távú és gyümölcsöző lesz. 

Szuper Levente szakosztály-igazgató köszönetet mondott új támogatónknak:

„Először is köszönöm szépen a Schiller Autó Család támogatását, óriási visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen nagy múltú cégcsoport, mint Gáboréké, lát fantáziát abban a nagyszabású projektben, amit elképzeltünk. Bízom benne, hogy a teljesítményünkkel megháláljuk a bizalmukat. Továbbá nagyon boldog vagyok, hogy az eddig utánpótláskorú játékosaink, akiket gyerekkoruk óta kísérek figyelemmel, ősztől a felnőtteknél versenyezhetnek. A stábot nyáron megerősítettük, igazoltunk itthonról és külföldről, kihívásokkal teli időszak lesz ez mindenkinek. Sokat várok magunktól, mert nagyon vágytunk már a felnőtt tagságra.

Markovits László, a Vasas SC elnöke nem kevésbé üdvözölte a megállapodást és az újabb mérföldkő leküzdését.

„2009-ben fogadtuk be a jégkorongot a Vasasba, rögtön MOL Ligát is nyertünk, majd két szezon után a nevelőmunka került előtérbe, elsősorban financiális okok miatt. Nagy öröm, hogy újra eljutottunk a felnőtt csapat indításáig, amelyben természetesen az anyaegyesület is érintett, de a munka oroszlánrészét a Szuper Levente és Ladányi Balázs által irányított gazdasági társaság végzi. Megérdemlik a lehetőséget, hiszen kitűnő munkát végeztek az utánpótlásban. Ma már több mint 300-an űzik a sportágat Jégcentrumban, és elsősorban ez teremtette meg az esélyt, hogy saját nevelésű fiatalokra építve ismét felnőtt csapatunk lehessen. A létesítményhelyzet hosszú távon megoldott, hiszen a kormány támogatásával immár a Vasas SC vagyonkezeli a Jégcentrumot."

Ladányi Balázs vezetőedző szakmázott is a sajtótájékoztatón, nem véletlenül:

„Amióta megtudtuk, hogy megvan a zöld lámpa, a csapat minden tagja nagyon izgatott. Ugyan a játékosok még szabadságon vannak, de napi a kapcsolat közöttünk, és tudom, hogy friss U20-as bronzérmesként, éhes oroszlánként akár már holnap jégre lépnének és küzdenének egymásért, a csapatért. Kíváncsian várom, hogy az utánpótláscsapat magja miként áll majd össze az újonnan érkezettekkel. Erdélyben kezdjük a pontvadászatot, kemény lesz, de a srácok készen állnak ezekre a kemény ütközetekre.

A csapat jövő évi, a tavalyi bajnoki bronzérmes juniorcsapatra épülő keretéhez eddig nyolc új játékos kötelezte el magát. A Schiller-Vasas HC leigazolta az észt válogatott kapusát, a 27 éves Willem-Henrik Koitmaa-t. Szintén a kapusposztra érkezik Tóth Balázs, a Linz csapatától, míg a mezőnyjátékosokhoz Fliszár Zalán, Inglis Ákos és Bödök Bence a Ferencvárostól, Turbucz Martin és Pápa Márton az Újpestből, Belényesi Gábor pedig külföldi karrierjét követően csatlakozik.

Szuper Levente emellett elmondta, hogy a MAC Budapesttel szakmai együttműködési megállapodást kötött a csapat. A szlovák élvonalbeli jégkorong-bajnokságban, az Extraligában induló együttes néhány játékosa játéklehetőséget kaphat a piros-kékeknél a megállapodás eredményeként.

A Schiller-Vasas HC július 30-án kezdi meg a felkészülés a szezonra, a bajnokság első mérkőzését szeptember 14-én, a Csíkszereda vendégeként játssza, két nappal később pedig Gyergyószentmiklóson szerepel bajnoki mérkőzésen. A csapat első hazai találkozóján a Vienna Capitals gárdáját látja vendégül, szeptember 21-én.

Az Aquaworld Resort Budapestben megtartott sajtótájékoztatón a sportszakmai kérdéseken túl elhangzott, hogy a hazai mérkőzésekre családi programokkal és sportos aktivitásokkal várják majd a szurkolókat és a kilátogató családokat a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

Szakosztály-igazgatónk a hosszú távú tervei között megemlítette, hogy a létesítmény kétezres lelátójának megtöltése a cél, a közönség minél magasabb szintű kiszolgálása és szórakoztatása a végső irány. Ehhez a támogatói bázis nyújt biztonságot az itthon egyelőre még ismeretlen meccsrendezési szokásokkal szemben. 

Fontos, hogy augusztusban szurkolói ankéton ismerhetik meg a drukkerek és szimpatizánsok az új csapatot.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések