2007.05.09. | Vízilabda

A Steinmetz fivérek bravúros játékkal, méltó módon búcsúztak édesapjuktól, vezérletükkel  a TEVA-VasasPlaket egy góllal legyőzte a Dubrovnikot.

Euroliga, negyeddöntő:
TEVA-VasasPlaket - Jug Dubrovnik 11:10 (5:3, 3:2, 2:2, 0:2)
Komjádi uszoda, 1500 néző

Vezette: Tulga (török), Matache (román)

Vasas: Nagy V. – Mátyás 1, Hosnyánszky 2, Kovács R., Varga Dániel 1, Steinmetz B. 3, Steinmetz Á. 3. Csere: Heinrich, Kincses 1, Kuncz, Tóth M. 1, Varga Dénes.
Edző: Földi László

Dubrovnik: Car – Boskovic 1, Krzic 1, Smodlaka 1, Markovic 1, Buslje 2, Fatovic 2. Csere: Hrosik, Dobud, Drobac, Pecotic, Jokovic 2, Obradovic.
Edző: Emil Nikolic.

Három negyeden át fantasztikusan játszottak a Vasas vízilabdázói és esélyt sem adtak a bombaerős Dubrovniknak. 
Nagy Viktor a vendégek szinte össze lövését hárította, elől pedig a Steinmetz testvérek vezérletével szórtuk a gólokat. Az első negyed végén kettő míg a félidőben három góllal vezettünk. A harmadik játékrészben 11-6-os vezetésnél, már sokaknak az járt a fejében, hogy lesz e vajon még tétje a visszavágónak. 
Mint utóbb kiderült sajnos lesz. Méghozzá nem is kicsi. A harmadik negyed végére ugyanis láthatóan elfáradt Földi László együttese, ezt a horvátok pedig kegyetlenül kihasználták. Négy vendég gól következett zsinórban, így egy perccel a vége előtt 11-10 állt az eredményjelzőn. 
Az utolsó emberelőnyünkkel még növelhettük volna az előnyt, de Varga Dénes csúnyán mellétrafált, a végén viszont a Dubrovnik egyenlíthetett volna, de Nagy Viktor védése  megtartotta a győzelmünket . 
A csapatra pokoli visszavágó vár Horvátországban, de ha a fiúk fel tudnak nőni Steinmetz Ádám és Barna mai teljesítményéhez, akkor lehet esélyünk a továbbjutásra.

 


Hirdetések