Jenkei András, 2014.04.05. | Vízilabda

Bár végül négygólos előnyről elvesztettük a Szeged elleni derbit a Komjádiban, az első három negyed során mutatott vasasos játékra büszkék lehetünk.

Lactiv-Vasas – Diapolo-Szeged 9-10 (3-2, 3-3, 3-2, 0-3) 
Komjádi uszoda, 600 néző. 

Vezette: Homonnai, Marosvári 

Vasas: Barabás – Katonás, Takács Bálint, Angyal 1, Steinmetz Á. 1, Brguljan 1, Csapó 1. Csere: Hőna 1, Német T. 2, Fazekas, Manhercz K. 2, Sedlmayer, Manhercz Á. 
Edző: Földi László 

Szeged: Nagy V. – Szivós 3, Tóth M., Juhász Zs. 2, Seman 1, Kiss Cs. 1, Decker Á. 1. Csere: Kunac 2, Hegedüs G., Jansik Sz., Vincze M., Molnár T. 
Edző: Vincze Balázs 

Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 8/4 
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2 
Kipontozódott: Tóth M. (20. p.), Kiss Cs. (23. p.), Katonás (26. p.)

Furcsa Nagy Viktort a vendégcsapat kapujában látni, talán ez volt az első gondolata mindenkinek péntek este, amikor elkezdődött a Lactiv-Vasas-Diapolo-Szeged derbi a Komjádiban. 
Úgy tűnt azonban, hogy a mieink egy cseppet sincsenek megilletődve attól, hogy az ország jelenlegi legjobb kapusával kell farkasszemet nézniük, hiszen rendesen megszórták a meccs elején az egykori vasasos kedvencet.

Az első távoli akciógólt Hőna Dávid jegyezte, majd Német Toni is villant centerből, így pillanatok alatt 3-0-ra vezettünk esélyesebb ellenfelünk ellen. A Szeged viszonylag gyorsan egalizált, ekkor azonban a tizenhét éves Manhercz Krisztián vette kézbe az irányítást, 4-4-nél kétszer is betalált, a második, „elnézős” gólja egészen parádés volt. Csak halkan jegyezzük meg, hogy utoljára ilyet egy szintén tízes sapkában játszó fiatal, bizonyos Varga Dénes lőtt a Vasasban.

Manhercz Krisztián

A harmadik negyed derekáig minden tökéletesen alakult, Földi László csapata talán a szezon legjobb játékát nyújtotta, ennek köszönhetően pedig már 9-5-re is vezettünk.  Az utolsó nyolc percre fordulva így elég lett volna csak az idővel játszani, de kaptunk két gyors gólt, így minden nyitottá vált, 9-7-el kezdődhetett a záró játékrész.

Ebben a periódusban szemmel láthatóan nem maradt elég erő a kezekben, támadásban teljesen hatástalanok voltunk, a Szeged pedig élt a kínálkozó alkalommal, a végén fordítottak, és 10-9-el övék lett a mérkőzés.             

Bár a játékosok többsége érthető módon roppant csalódott volt a találkozó után, az mindenképpen felemelő érzés, hogy az este hangulata már nagyban hasonlított az előző évek rangadóira, nemcsak a vízben mutatott teljesítményben, hanem a szurkolói biztatás terén is.


Végül egy szomorú fejleményről: nem rég érkezett a hír, hogy a mérkőzés közben mellkasi fájdalmakra panaszkodó szegedi klasszist, Szivós Mártont a meccs után kezdődő szívinfarktussal kellett megműteni a városmajori klinikán. Ezúton is teljes felépülést kívánunk neki, az egész Vasas-család nevében!


Hirdetések