2014.03.29. | Vízilabda

A Lactiv-Vasas, bár nem a legjobb formáját mutatta, gólgazdag mérkőzésen 13:7-re diadalmaskodott a BVSC Zugló vendégeként. A találkozón fokról-fokra növeltük az előnyünket, nem kellett izgulnunk a végkifejlet miatt.

BVSC-Zugló – Lactiv-VasasPlaket 7-13 (1-3, 2-4, 1-4, 3-2)
Szőnyi út, 300 néző.

Vezette: Marosvári, Fekete B.

BVSC: Györke – Kotszidisz, Borsós 2, Nyéki, Mezei, Létay 3, Szabó Bendegúz 1. Csere: Ambrus F., Tatár, Nagy S. 1, Mészáros, Zoufal, Hajek, Szakonyi (kapus).
Edző: Märcz Tamás

Vasas: Barabás – Takács B., Katonás, Sedlmayer 1, Német T., Brguljan 4, Csapó M. 3. Csere: Hőna 1, Steinmetz Á. 1, Manhercz K. 2, Angyal, Fazekas 1, Manhercz Á.
Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Ambrus F. (28. p.)

Fazekas Tibor nyolc méterre tempózott a hazaiak kapujától, mikor megkapta a labdát. Nem vacillált sokat: kapura lőtt, és megszerezte a mérkőzés egyik, ha nem a legszebb gólját – öt másodperccel a vége előtt. A mérkőzés azonban már sokkal korábban eldőlt.

A jó hangulatú találkozón nemcsak a játékosok, a szurkolók is kitettek magukért. Hol az egyik, hol a másik tábor buzdította lelkesen, nagy hangerővel az övéit. Az első negyedben többször kerültünk emberhátrányba – a hazaiak azonban nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel. Mi viszont annál többször, két akciógóllal, majd Csapó Miklós értékesített büntetőjével 3:1-re elhúztunk.

A második játékrészben fokoztuk a nyomást. Bár Drasko Brguljan labdaszerzéséből találat még nem született, a montenegrói játékosunk újabb kapura törése után már háromgólosra duzzadt a Vasas előnye. A légiós tehát belelendült, még az sem szegte kedvét, hogy egy későbbi próbálkozása előbb a kapufán, majd a képzeletbeli gólvonal előtt a vízen csattant.
A jó teljesítménnyel Barabás Botond sem akart adós maradni, a negyed lefújása előtt hatástalanított egy kísérletet, így a szünet már négygólos előnyünknél kezdődhetett (3:7).

A fordulás után Brguljan és Barabás mögött a többi mezőnyjátékos sem szeretett volna lemaradni. Csapó percei következtek, góljaival egyre jobban elléptünk. A negyed végén pedig Steinmetz Ádám is villant egyet, szépen kijátszott emberelőnyös helyzet végén csavargóllal lepte meg a kapust.

Az utolsó játékrészben azonban bizonytalanná váltak támadásaink – eladott labda, túljátszott játék, – ami meg is bosszulta magát: a zuglóiak közelebb lopóztak. A negyed közepén a pihenőből visszatérő Drasko Brguljan azonban kézbe vette a karmesteri pálcát, hálószaggató gólja pedig új lendületet és még biztosabb vezetést hozott. A mérkőzés utolsó percére is maradt látványosság. Előbb ziccert rontottunk, kettő az egy elleni lefordulás után Manhercz Krisztián szélről érkező lövést hárította a hazaiak kapusa. Nem úgy, mint Fazekas Tibor – az elején már említett – szemfüles lövését, amivel kialakult a végeredmény.

Tudósító: Völgyi-Csík Enikő 

Hirdetések