2014.03.15. | Vízilabda

Nem kegyelmezett ellenfelének a Lactiv-Vasas, második félidei remek játékának köszönhetően 16–5-re múlta felül idegenben a Ybl Waterpolo csapatát.

Ybl-Waterpolo – Lactiv-Vasas-Plaket 5-16 (2-3, 1-4, 0-4, 2-5)
Nyéki Imre uszoda, 100 néző.

Vezette: Pintér J., Marnitz

Ybl: Juhász Z. – Kiss Á. 1, Cserdi, Pecz, Major Z., Szilágyi K.2, Kibédi. Csere: Csellár, Békési, Hartman, Nagy S. 1, Koltai, Kórós 1.
Edző: Köllő Attila

Vasas: Bendes – Csapó M. 3, Brguljan 1, Hőna 2, Német T. 2, Angyal 1, Katonás 1. Csere: Fazekas 1, Sedlmayer 3, Manhercz Á., Manhercz K. 1, Takács B. 1.
Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 5/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kiállítás, végleg cserével: Hartman (24. p.)

A vártnál szorosabban indult a mérkőzés, a Vasas bár sikeresen védekezett – jó blokkok és labdaszerzések –, ám támadásait rendre elkapkodta, így még az első negyed végén sem tudott ellépni ellenfelétől (2-3).
A második játékrész eleje sem hozott változást, számos kihagyott lehetőség után azonban megtörni látszott a jég, ugyanis Csapó Miklós ejtését, majd szélről megeresztett lövését követően már hárommal mentünk (3-6). Összeállt tehát a gépezet, elől gólt értek a támadások, hátul pedig Bendes Viktor parádézott. Mindezeknek köszönhetően a félidőre kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége: négygólos Vasas-előnynél mehettek pihenni a felek.

A harmadik negyed közepéig nem változott az eredmény, Sedlmayer Tamás hálószaggató – és kapuborító – gólja azonban új lendületet adott a csapatnak (3-8).
Az utolsó felvonás ugyan már izgalommentesen zajlott, azonban még így is számos szép megmozdulás színesítette, mint például Német Toni csavargólja, Hőna Dávid bombája vagy Sedlmayer magabiztosan értékesített büntetője. A másik térfélen pedig Bendes továbbra is hatékonyan őrizte kapuját, pattintott lövést, kapáslövést egyaránt hatástalanított.

A mérkőzés a Lactiv-Vasas dominanciájának köszönhetően nem hozott meglepetést, jövő szombati ellenfelünk, a tabella 13. helyén álló Szentes pedig készülhet egy várhatóan kemény erőpróbára, akár hálószaggatásra és kapuborításra is.

Földi László, vezetőedző:
- Az első játékrész döcögősen indult mind védekezés, mind helyzetkihasználás terén. A második félidőben aztán az ellenfél egyre jobban elfáradt, mi viszont ezekben a mutatókban feljavultunk, ennek tulajdonítható a nagyarányú győzelem.

Tudósított: Völgyi-Csík Enikő     

Hirdetések