2014.03.02. | Vízilabda

A mérkőzés számszerű alakulást tekintve, hektikus összecsapáson maradt alul a kíméletlenül kemény pólót játszó debreceniekkel szemben a Lactiv-Vasas.

Debreceni VSE – Lactiv-Vasas 10-9 (0-3, 4-1, 5-2, 1-3)
Debrecen, 500 néző.

Vezette: Székely, Petik

DVSE: Clark – Kállay 3, Vindisch, Busila 1, Weszelovszky 2 (1), Misic 2, Halek 1. Csere: Macsi, Marnitz G. 1, Süveges, Chilkó, Smitula.
Vezetőedző: Varga Tamás

Vasas: Barabás – Brguljan 2 (1), Csapó 1 (1), Katonás 1, Angyal 1, Takács, dr. Steinmetz Á. 1. Csere: Fazekas 2, Sedlmayer 1, Manhercz Á., Hőna, Manhercz K., Várnai.
Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 3/6, illetve 3/7
Ötméteresek: 1/1, illetve 2/2
Kipontozódott: Angyal (30.)

Az erőteljes fizikai felépítésű hazaiak kőkemény védekezéssel az első percektől kezdve a tudtára adták a mieinknek, hogy nem szombat esti babazsúrra várták őket Debrecenbe. Játéktudásban viszont nem tudták felvenni a versenyt velünk, így biztos háromgólos előnyre tettünk szert az első negyedben. Igaz ennek nagy ára volt. Takács Bálint vérző fejjel hagyta el a medencét (már nem is jöhetett vissza), és Steinmetz Ádám is kettőslátásra panaszkodott egy ütés nyomán.

A második szakasz elején két és fél percen belül ötször próbálhattuk meg bevenni az ausztrál Clark kapuját – egyszer sem sikerült. Ezután kaptunk egyet, de igazából ekkor még ekkor sem utalt semmi arra, hogy hamarosan gyökeres fordulat áll be. Mégis ez történt.

A hazaiak daráltak, mi kihagytuk a lehetőségeinket, az utolsó játékrész előtt már ők vezettek hárommal, sőt egy szerencsétlenül megpattanó lövéssel négyre nőtt a hátrányunk. Bármennyire is hihetetlen, a játék képe alapján hátralévő hét percben még akár meg is nyerhettük volna a találkozót. A fehérsapkások teljesen elfáradtak, a kapufa viszont barátságot kötött velük, így nem sikerült a pontszerzés, fiataljaink csak újabb tapasztalatokkal gazdagodtak.


                                                                           fotó: Doba István

 


Hirdetések