2013.11.09. | Vízilabda

A soron következő komoly kihívás, a jövő heti Magyar Kupa négyesdöntő előtt, egy könnyebbnek ígérkező ellenféllel szemben gyakorolhatott a TEVA-Vasas csapata péntek este a Komjádiban.

TEVA-Vasas – Ybl Waterpolo Club 14-5 (3-0, 4-2, 3-2, 4-1)
Komjádi uszoda, 150 néző.

Vezette: Madarasi A., Marnitz M.

Vasas: Bendes – Katonás, Steinmetz Á. 2, Angyal 5, Takács B., Brguljan 2, Csapó M. 1. Csere: Fazekas 1, Sedlmayer 1, Manhercz Á., Hőna 2, Várnai.
Edző: Földi László

Ybl: Juhász Z. – Ádám, Nagy S. 1, Kibédi, Hartman 1, Kiss Á. 2, Cserdi. Csere: Békési, Rex-Kiss, Pecz G., Gyarmathy, Szilágyi Zs., Kórós 1.
Edző: Köllő Attila

Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 4/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Takács B. (32. p.)

A bajnokságban eddig pont nélkül álló hegyvidékiek ellen, második számú hálóőrünk Bendes Viktor kapott lehetőséget a szakmai stábtól. A mérkőzés alatt mindössze ötször kellett maga mögé nyúlnia, ami az ő teljesítményét és játékostársai fegyelmezett védekezését egyaránt dicséri.

Az első játékrészben Hőna Dávid gólja adta meg a felütést, majd egy időre montenegrói klasszisunk, Drasko Brguljan vette át a főszerepet. Előbb távolról talált be, majd igazi egyszemélyes show műsort mutatott be. Saját kapunk előtt szerzett labdát, végigúszott a pályán, majd fantasztikusan gyönyörű és váratlan mozdulattal lepte meg az ellenfél kapusát. Produkciója Földi László arcára is elismerő mosolyt csalt. 

A szünetig tetemesre növeltük az előnyünket, ami még nagyobb is lehetett volna, de jó néhány ziccert rontottunk. A félidő lefújása előtt Angyal Dániel is megdobta előnyből az első gólját, amit aztán a fordulás után még néggyel megfejelt, és lett így a mérkőzés legeredményesebbje.

A hajrában beszállt a tizenhét esztendős Várnai Kristóf is, aki kétszer is próbálkozhatott élete első OB I-es góljáért. Lövései azonban nem sikerültek, pedig a lelátón ülő kor- és csapattársa Manhercz Krisztián teljes beleéléssel szuggerálta őt. A sérült Manhercz mellett szintén a partról szemlélte a történéseket Német Tonit is, akire hétfőn kisebb porcműtét vár.

 

Hirdetések