2013.11.03. | Vízilabda

Izgalmas és színvonalas mérkőzésen fosztotta meg a TEVA-Vasas csapata százszázalékos bajnoki mérlegétől a hazai pályán játszó Honvédot.

Racionet-Honvéd – TEVA-Vasas 10-10 (3-3, 2-3, 3-3, 2-1)
Kőér u., 500 néző.

Vezette: Marosvári, Füzesi

Honvéd: Gergely – Koji 3, Kovács P., Szőke 3, Steinmetz B. 1, Kiss G. 2, Mátyás. Csere: Boros, Illés S. 1, Fülöp, Simon R., Tóth B.
Edző: Vad Lajos

Vasas: Barabás – Katonás, Angyal 1, Takács B., Steinmetz Á. 2, Brguljan 3, Csapó 1. Csere: Fazekas 1, Sedlmayer 1, Manhercz Á., Hőna 1.
Edző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 13/5, ill. 13/5
Gól – ötméteresből: 3/0, ill. –
Kipontozódott: Mátyás (21. p.), Takács B. (27. p.)

Az első gólt a hazaiak szerezték, ám néhány másodperc múlva Csapó révén válaszoltunk. Fordulatot hozott, hogy Barabás Botond kiütötte Kiss ötösét, hiszen ezután Brguljan távoli bombáival kétszer is előnybe kerültünk, ám a játékrész végén mégis döntetlent mutatott az eredményjelző.

A folytatásban – a labdalehozatal utáni első támadásunkból – Steinmetz Ádám középről volt eredményes, majd sokáig a kapusok jeleskedtek. Barabás Botond újabb büntetőt hárított, aztán közel négypercnyi gólcsend után újra Drasko Brguljan villant. Angyal Dániel egy sikertelenül végigjátszott emberelőnyös szituáció után már teljes létszám ellen volt eredményes, ám a félidő vége előtt védőink figyelme is lankadt, szélről – nem éppen gólt ígérő helyről – szépítettek vendéglátóink.

A térfélcsere után Hőna Dávid – egy sikertelen próbálkozása után – megszerezte már szokásosnak mondható távoli gólját, újra kettővel mentünk, ám ekkor nem várt fordulat következett be. Egy és háromnegyed perc alatt háromszor mattolták a honvédosok Barabást, megbicsaklott a védekezésünk, kaptunk egy gólt szinte a „partról” is, ám a hajrában képesek voltunk újítani. Sedlmayer is egy lecsengett fór után talált be, a túloldalon ismét kimaradt egy büntető – igaz ezúttal a játékvezető jóvoltából, majd Fazekas előnyből biztosította a vezető pozíciót az utolsó negyedre.

A hajrá nagy brusztot hozott, sokáig eredmény nélkül, némi idő elteltével a fehérsapkás hazaiak összpontosítottak jobban és ötven másodperc alatt fordítottak. Mielőtt megijedhettünk volna Steinmetz Ádám újabb centergóllal egyenlített, és még volt hátra majd’ négy perc. Ezalatt Barabás három lövést is megfogott, míg a legvégén Brguljan nem tudott negyedszer is túljárni Gergely eszén, így pontosztozkodással zárult a budapesti rangadó, amelyre szépszámú nézősereg volt kíváncsi.

Az összecsapás igazolta az előzetes várakozásokat, nagyot küzdött egymással a két együttes. Sajnos Földi László vezetőedző továbbra sem számíthatott összes játékosára, így eleve hátrányból kezdtük a mérkőzést. Azt a találkozót, amelyen újra bebizonyították pólósaink, hogy jó úton járnak. Igaz ezúttal védekezésben voltak kisebb kihagyások, több elkerülhető gólt is kaptunk, de a bajnokságban idáig nem hibázó Honvéd makulátlan mérlegét így is elrontottuk.


Hirdetések