Nagy Dániel, 2024.06.11. | Kajak-kenu

Az elmúlt napokban az évad második válogatóján szerepeltek kajakosaink, akik Szegeden egy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Szegeden rendezték meg az évad második kajak-kenu válogatóját, a mezőnyben pedig ismét szurkolhattunk vasasos indulónak, egészen pontosan négy angyalföldi kajakosnak.

Közülük a helyezések tekintetében Kovács Márk érte el a legjobb eredményt, aki az első válogatón elért negyedik helyét a másodikra cserélte le K1 200 méteren, ráadásul majdnem két másodperccel jobb időt húzva.

Szántói-Szabó Tamás K1 1000 és K2 500 méteren is harmadikként ért célba, míg Keresztes Kristóf ötödikként, Kirkov Valentin pedig hatodikként zárt K1 200-on.
 


Kovács Márk (balra) a többi dobogóssal 
 

„Számítottam a dobogós helyezésre, nyerni is szerettem volna, hiszen akkor egyesben kvalifikálhattam volna magamat a szerdán kezdődő, Szegeden megrendezendő Európa-bajnokságra. Ettől függetlenül szép eredmény a második hely. Az első válogatón egy technikai malőr miatt zártam negyedikként, és lemaradtam a világkupáról, ez viszont most igazolta, hogy jó munkát végeztünk az edzőmmel, Bencze Jánossal. Az előzetes feltételeket teljesítettük az Eb-részvételhez K2 kétszáz méteren, ám végül az a döntés született, hogy nem indulhatunk Kirkov Valentinnal az eseményen. Sajnálom, hogy így alakult, de nem állunk meg, gőzerővel készülünk az országos bajnokságra, ami a nem olimpiai számok világbajnokságára válogatnak majd – megcélozzuk a kétszáz méter egyest!” – mondja Kovács Márk.

Az emlegetett Európa-bajnokságon így egyetlen vasasos kajakos indul majd el, Szántói-Szabó Tamás; ő K2 1000 méteren és K4 1000 méteren méretheti majd meg magát.
 


Szántói-Szabó Tamás (jobbra) a dobogón


Hirdetések