Gy. Szabó Csilla, 2024.06.02. | Tenisz

A magyarok közül a Boros Attila, Kisantal Péter Vasas-duó szerepelt a legjobban a Gyulán megrendezett 15 ezer dollár összdíjazású férfi ITF-torna párosversenyében. Az elődöntőben a későbbi végső győztes Karol, Ruehl kettőstől szenvedtek vereséget. Egyesben öt teniszezőnk indult, nekik nem sikerült ATP-pontot szerezniük.

A hazai rendezésű 15 ezer dollár összdíjazású férfi ITF-tornák mindig jó lehetőséget kínálnak a felnőttek közé törekvő fiatalok számára, s ez így volt a héten Gyulán is. A Vasas Körmöczy Teniszakadémia játékosai közül öten próbáltak értékes tapasztalatokat, illetve ITF-pontokat gyűjteni. Ez utóbbi csak részben, a párosok között sikerült.

A selejtező táblán induló három teniszezőnk közül egyik sem jutott fel a főtáblára. Halmos Kornél már az első fordulóban búcsúzott, óriási csatában kapott ki egy hollandtól (6:3, 1:6, 10-5), Szőke Ádám és Major Áron János viszont sikerrel vette az első akadályt, ők csak a másodikban szenvedtek vereséget. Előbbi 6:4, 6:2-re kapott ki Hornung Gábortól, utóbbi pedig 6:2, 6:1-re Bartakovics Marcelltől.

A főtáblára két teniszezőnk kapott szabad kártyát, ám sem Boros Attila, sem Kisantal Botond nem tudott élni a lehetőséggel. Boros a későbbi finalista, cseh Matyas Cerny-től szenvedett 6:4, 7:6(4)-es vereséget, aki ellene kényszerült a legnagyobb csatára, hiszen a döntőig vezető úton a Vasas teniszezője vette el tőle a legtöbb játékot. A sorsolása tehát nem kedvezett sportolónknak. Ahogy igazából Kisantal Botondnak sem, aki egy jó olaszt fogott ki az első meccsre. Gian Marco Ortenzi, akitől 6:3, 6:1-re kapott ki, az elődöntőig menetelt.

Párosban viszont a Boros, Kisantal duó végül a legeredményesebb magyar kettős lett Gyulán, és a legjobb négy között fejezte be a tornát. Az első fordulóban egy ukrán egységet vertek 2:6, 6:3, 11-9-re, majd Fajta Pétert és Velcz Zsombort győzték le 6:3, 3:6, 10-6-ra. A legjobb négy között a Karol, Ruehl szlovák, német párostól szenvedtek 6:4, 6:0-as vereséget. Ellenfelünk végül a tornát is megnyerte, a döntőben 6:0, 7:6-ra verve egy cseh kettőst.

„A felnőtt mezőnyben ez volt az első főtáblás ITF-meccsem, nagyon szerettem volna nyerni, és megszerezni első ATP-pontomat – tudtuk meg Kisantal Botondtól, aki párosban viszont már eddig is letette névjegyét, többször jutott el a legjobb nyolc közé, egyszer pedig elődöntőzött. – Mindent megpróbáltam a győzelemért, de olasz ellenfelem nagyon stabil volt, a kínálkozó lehetőségekkel pedig nem tudtam élni. Atissal viszont nagyon jól ment a játék, az első fordulóban nehéz meccsen nyertünk az ukránok ellen. Az első szettben volt néhány könnyű hibánk, a másodikban viszont már mi irányítottunk. A meccstiebreakben ismét ők kerültek előnybe, mi futottunk az eredmény után, de kilenc-nyolcas hátrányból is fordítani tudtunk három nagyon jó ponttal.


Boros Attila (balról) és Kisantal Botond az elődöntőig jutott Gyulán

A második fordulóban a korosztályos nemzetközi mezőnyben korábban kiemelkedő eredményeket elért Fajta Péter és Velcz Zsombor volt Boros Attila és Kisantal Botond ellenfele. Az első szettet ennek ellenére 6:3-ra hozta a Vasas-duó, majd ugyanilyen arányban bukta a másodikat. A harmadikat végül 10-6-ra hozták, s ezzel bejutottak a legjobb négy közé.

„Fajta Petiék végig nagyon jól játszottak, mindkét szett egy-egy breaken múlt. A harmadikban szerintem mi picit jobban figyeltünk, s mivel ezen a meccsen már végig mi vezettünk a meccstiebreakben, könnyebb volt megtartani ezt az előnyt. Nem izgultunk, tudtuk, hogy ellenük nagyon jó meccset fogunk játszani, igazából ez is volt a célunk. Az már csak hab a tortán, hogy le tudtuk győzni őket, nagyon boldogok voltunk. Az elődöntőben nagyon kellemetlen ellenfelünk volt, a német egy közel kétméteres, fantasztikusan szerváló srác volt, a szlovák pedig a hálónál remekelt. Mindent megpróbáltunk, de semmi sem jött össze, nem sikerült az előző fordulókból átmenteni a formánkat. Atissal Nyíregyházán, a következő nemzetközi tornán is együtt indulunk majd, igyekszünk túlszárnyalni a hétvégi teljesítményünket” – tette hozzá Kisantal Botond.

Fotók: TSZSK Gyula


Hirdetések