Jenkei Dániel, 2024.06.03. | Vízilabda

Két vereség után győzelemmel zárta a nyolcas döntőt, és így az országos gyermek bajnokságot Takács Bálint csapata a Szőnyi úton, amelynek így a hetedik hely jutott. Vezetőedzőnk szerint ez a pozíció reális képet ad, összességében pedig nagyon sok szempontból felülmúlta a várakozást gyermekcsapatunk szezonja. Homonnai Dániellel közben a serdülők szezonját is összefoglaltuk.

Kezdésként 13-5-ös vereség az UVSE ellen, és csalódottság, másnap egy 8-7-es, nagy csatában elvesztett helyosztó a Honvéd ellen, utolsó percben kimaradt büntetővel, végül vasárnap a Szeged magabiztos, 17-8-as legyőzése. A „számok nyelvén” Így lett hetedik Takács Bálint csapata az Országos Gyermek Bajnokság 2023/24-es szezonjában.

 


Vezetőedzőnket kérdeztük a részletekről:

- Úgy gondolom, ez a realitás. Olyan szempontból is, hogy ezek a srácok ezen a szinten még sokkal kevésbé „rutinosak”, mint az ellenfeleik. Míg budapesti ellenfeleink három-négy éve a korosztályuk legerősebb bajnokságában edzik magukat és egymást, nekünk igazából ez volt az első évünk ilyen magas szinten. Ezen a hátrányos körülményen egyébként az idéntől változtat a Vasas-utánpótlás, aminek szerintem hamar látjuk majd az eredményét. Tehát ennek tapasztalatlanságnak is láttuk nyomát a pénteki UVSE elleni meccsen, nehezen tudtuk kezelni a téthelyzetet, és viszonylag sima vereséget szenvedtünk későbbi bajnoktól. Szombaton már nagyot javultunk, tizennyolc másodperccel a vége előtt volt egy ötméteresünk az ikszhez, ami kimaradt, de hát ez benne van… Az viszont nagy boldogság, hogy végül a Szeged ellen sikerült egy ilyen magabiztos, minőségi teljesítményt nyújtani. Most győztük le őket a legnagyobb különbséggel a szezon során. Szóval mondhatom, hogy bár a bravúr elmaradt, az összkép reális és pozitív!

 


Bravúr egyébként korábban viszont bőven akadt, hiszen gyermekcsapatunk az alap –illetve középszakaszban több nagy skalpot is begyűjtött, amiről így beszélt Takács Bálint:

A tavalyi szezonban ez a korosztály átlagosan tíz góllal volt lemaradva a többi budapesti ellenfelétől. Ezzel szemben idén a BVSC-t leszámítva minden fővárosi nagycsapattal voltak szoros meccseink, négyet ezek közül be is húztunk, a KSI elleni 14-6-os sikerünk pedig olyan bombameglepetés volt, amit az egész utánpótlás-pólóstársadalom megsüvegelt. Ezek nyilván jóleső és nagy dolgok, a másik része, ami ennél is fontosabb, pedig szerintem a fejlődés, hiszen mind a hozzáállásban, mind az erőnlétben, mind a taktikában nagyot léptek előre a játékosaim. Ha a legjobbakhoz képest volt mondjuk százszázalékos lemaradásunk a szezon előtt, akkor szerintem ebből hetvenet sikerült eltüntetni. Ez egy nagy ugrás, és egyben jó alap ahhoz, hogy fiatalabb serdülőként sokat fejlődve, egy év múlva még közelebb legyenek a riválisokhoz, sőt akár reális éremeséllyel kezdjék meg a bajnokságot. Azt már most is láttuk, hogy csapatként dolgozva szinte bárkit el lehet kapni. Emellett pedig hiszem, hogy vannak ebben a csapatban többen is olyan játékosok, akik idővel képesek lesznek eljutni az OB I-es szintig. Persze ez még odébb van, de igazából ez a munkánk egyik értékmérője...

 

 

Takács Bálint végül köszönetet is mondott a szezon lezárultával:

- Köszönetet szeretnék mondani az egész szezonban nyújtott munkáért, segítségért a következőknek: Gábor Attilának, aki szárazföldi edzőként professzionális munkát végzett a fiúkkal és akinek a hatalmas pedagógiai tapasztalatára mindig számíthattam, ha tanácsra volt szükségem. Tóth Kristófnak, alias Sörinek, aki mind edzésen, mind a hazai meccseken részt vett a munkában, és sokszor hívta fel figyelmemet olyan részletekre, amelyek előremozdították a csapatot. Kuna Péternek, kapusedzőnknek, Mátéfalvy Csabának, aki a felnőttcsapatnál betöltött munkája mellett szívességből foglalkozott a kapusainkkal. Valamint Gyöngyösi Zsoltnak, a technikai vezetőnknek, Földi Lászlónak, a szakmai igazgatónkak és a Vasas Sport Club vezetőségének a nagyon profi körülményekért. Végezetül pedig a fiúknak, akik egész évben kitartással és odaadással jöttek az edzésekre és mérkőzésekre, és akikre méltán lehetek nagyon büszke. Köszönöm!!!
 

Serdülőcsapatunk nem jutott be a 2023/24-es szezonban a Final8-ba, a mieink a 11. helyen zártak a középszakasz végével, Homonnai Dániel vezetőedző pedig így foglalta össze az évadot:
Látva a bajnokságunk végjátékát és a nyolcas döntő mezőnyét, ki lehet mondani, még ha ez rossz érzés is, hogy reális volt, hogy nem tudtunk bejutni. Volt egy nagyon erős 2005-2006-os korosztályunk, akik elkényeztettek minket a kiemelkedő eredményekért, most még többet kell tenni, hogy előrelépjünk. Abszolút nem vagyunk elkeseredve, és azon dolgozunk a kollégákkal, hogy folyamatos legyen a fejlődés, még akkor is, ha ez egy türelmet igénylő folyamat, hiszen alulról kell építkezni. Szeretnénk játékosokat és jó embereket nevelni, akik a vízben és az életben is megállják majd a helyüket. Ami a szezonunkat illeti, ahogy mondtam, nagyjából reális a tizenegyedik hely, igaz vannak olyan csapatok, akik előttünk végeztek, de mi legyőztük őket, akár többször is a szezon során.

Hirdetések