Jenkei Dániel, 2024.05.21. | Vízilabda

A bajnoki döntő második meccsén sem tudta tartani a lépést a VasasPlaket az FTC-vel, így a papírforma szerint ezüstérmesek lettünk a bajnokságban. Ez viszont mindenképpen szépen csillog számunkra!

Bajnoki döntő, 2. mérkőzés
VasasPlaket-FTC Telekom 14-21 (2-3, 5-8, 4-6, 3-4)

Gólszerzőink: Batizi B. (3), Bátori B. (3), Konarik Á. (2), Lakatos S. (2), Dedovics N., Rasovics Sz., Bedő K., Burián G.


Az időjárás kegyes volt a bajnoki döntő második meccséhez, az égszakadás megvárta szépen az esemény végét, így aztán igazán kiváló körülmények és hangulat uralkodott a szigeten az általunk rendezett találkozón.

Megint vezettünk, az első negyed pedig szoros volt, és ismét a másodikban kezdődtek a bajok...

A Fradi ugyanis nagyon éles volt, 8-5-re nyerték ezt a játékrészt, ami akár egy teljes meccs gólstatisztikája is lehetne. A mieink Batizi révén próbálták tartani a lépést, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A nagyszünet után így már igazából csak formalitás volt a további két negyed, de legalább láttunk még néhány szép gólt, mindkét oldalon. Összesen egyébként harmincöt találat esett, 21-14-es elosztásban, tehát mondhatjuk, hogy nem a betonvédelemek csatáját láthattuk.

A papírforma igazolódott, a bombaerős Fradi abszolút megérdemelten lett bajnok, a VasasPlaket esetében pedig - figyelembe véve a tizenkét év után lejátszott újabb finálét -  cseppet sem közhely, hogy: szépen csillog az ezüst!

 


Hirdetések