Jenkei Dániel, 2024.05.21. | Vízilabda

Több volt benne, de végül nem tudott meccset nyerni ifjúsági csapatunk az országos bajnokság végjátékában. Bóbis Máté vezetőedzővel értékeltünk.

A mieink pénteken a Szeged ellen kezdték a felnőtt bajnoki döntő kulisszái között a saját negyeddöntőjüket. Megnehezítettük ugyan a csongrádiak dolgát, de végül 10-7-es vereséget szenvedtünk.

Másnap jött az első helyosztó az ötödik helyért folyó párharcban, amelyen nagyon komoly előnyt építettünk ki a Szolnok ellen, de a végjáték a lehető legrosszabbul alakult, és 14-13-ra elvesztettük a csatát. Hogy aztán vasárnap a hetedik helyért ismét kedvező helyzetből maradjunk alul az OSC-vel szemben, ezúttal 12-11-re.

Egyébként, hogy milyen kevésen múlik minden egy ilyen nyolcas döntőben, arra jó példa, hogy a most említett OSC egy agyonnyert meccset vesztett el pénteken az ellen a BVSC ellen, amely végül meg sem állt az aranyig...

A mi szempontunkból pedig erre mondják, hogy semmi sem jött össze…

 

Persze ennél azért összetettebb nyilván a helyzet, amiről természetesen meg is kérdeztük Bóbis Máté vezetőedzőnket:

- Csalódott vagyok és csalódás is a nyolcadik hely, ezen nincs mit szépíteni. Tudjuk nagyjából az okokat, extra nehéz szezonon vagyunk túl, és egy kezemen meg tudom számlálni, hányszor tudtunk komplett csapattal kiállni. Emellett az átigazolási időszakból sem jöttünk ki jól menetközben és sérülések is sújtottak minket. Ha ezt nézem, nem meglepetés, hogy kicsit elfogytunk a végére. Ha viszont úgy gondolkodom, hogy a mostani nyolcas döntő tizenkét negyedéből kilencben kifejezetten jól játszottunk, akkor mindenképpen lehet hiányérzet. Nyilván rossz edzői döntések is születtek a végjátékokban, én is sokat fogok ebből tanulni. Ugyanígy, az OB I-be igyekvő, korosztályos válogatott játékosaink is hoztak rossz döntéseket a kiélezett pillanatokban, és azt is látni kell, hogy a serdülőink még nincsenek azon a szinten, mint az ellenfeleknél. Ezek a tényezők összeadódtak, és ebből lett most a nyolcadik hely. Összességében azt gondolom, hogy mindenki mindent megtett a szezon során, és bár a helyezés nem fényes, olyan szempontból azért cseppet sem rossz a helyzet, hogy ebből a keretből többen is OB I-es játékossá váltak, vagy azok lesznek a jövőben.

 

Országos Ifjúsági Bajnokság, végeredmény:

1. BVSC
2. Szeged
3. FTC
4. UVSE
5. Szolnok
6. KSI
7. OSC
8. Vasas SC

Hirdetések