Nagy Dániel, 2024.05.19. | Ökölvívás

Nyolc vasasos ökölvívó lépett ringbe az Egerben megrendezett Bornemissza Gergely nemzetközi emlékversenyen; ketten közülük érmet is hoztak haza.

Óriási mezőnnyel kezdődött meg a 73. alkalommal megrendezett Bornemissza Gergely nemzetközi ökölvívó emlékverseny, amelyen 19 országból érkeztek csapatok, és összesen 381 fiatal lépett a ringbe.

Az eseményről a Vasas-Süllős bunyósai sem hiányoztak, szakosztályunk nyolc indulóval képviseltette magát. Közülük Kótai Márk – az utánpótlás Magyar-kupa után ismét – a dobogó tetejére állhatott fel, Ihos Márk pedig bronzéremmel zárt, hárman pedig ötödikként zártak.
 


Kótai Márk (kékben) akcióban (Forrás: MÖSZ)
 

„A sorsolásnál volt olyan versenyzőnk, akinek kevésbé volt szerencséje, összességében viszont elégedettek vagyunk, hiszen nyolc versenyzőből öten pontszerző helyen végeztek – kezdi az értékelést Kovács Armand, szakosztályunk vezetőedzője. – Kótai Márk az utánpótlás Magyar-kupa után ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára, aranyéremmel a nyakában térhetett haza a tehetségünk. Márknak először a súlyával kellett megküzdenie, hiszen az előbb említett eseményen még kilencven pluszban indult, a nemzetközi mezőnyben viszont be kellett alá fogyasztania. Ezt fegyelmezetlen megcsinálta, a döntőben pedig kitűnő teljesítménnyel nyert. Ihos Márk szintén érmes volt a Magyar-kupán, most is bronzérem került a nyakába. Hatalmasat küzdött, végül az elődöntőben pontozásos vereséget szenvedett; nem sokon múlott a siker, sok meccs kell még neki is.”
 


Összetartó csapathoz méltán szurkoltak egymásnak a vasasos bokszolók (Forrás: MÖSZ)

 

„Morvai Kevin élete első meccsét vívta, és remekül mutatkozott be, jól bokszolt, de rengeteg tapasztalatra van még szüksége – folytatja az edzőnk. – Petrovics Balázsnak az első számú román válogatott ellenféllel kellett megmérkőznie a negyeddöntőben: versenyzőnk nagyon harcosan és bátran bokszolt, de az ellenfél nemzetközi rutinja nagyobb volt, ez érvényesült a mérkőzésen. Major Alex is ötödik lett, annak ellenére, hogy az előző hetekben betegséggel küzdött; tisztességgel vállalta a szereplést, de érződött rajta a kihagyás. Nkanyimuo Brunó sajnos nem azt a teljesítményt nyújtotta, amit elvárunk tőle, illetve amit az adottságai egyébként lehetővé tennének, sajnos egyhangú pontozással kikapott. Sokkal több van benne, mint amit kiadott magából. Feldicskó Dániel óriási bátorságról tett tanúbizonyságot: válogatott élversenyzővel került szembe, de nem ijedt meg, próbált meglepetést okozni, de a rutin végül győzni tudott. Svájcitól kapott ki a negyeddöntőben Molnár Dominik, akivel nem bírt, ő is ötödikként zárt. A 2023-ban történt változások óta elkezdett munka eredménye kezd látszódni, az utóbbi hónapokban pedig szép sikereknek örülhettünk. Az összes pontszerző versenyen ott voltunk, nem voltunk híján az érmeknek, a fiataljaink pedig lehetőséget kaptak a bizonyításra. Külön öröm, hogy a felnőttválogatottba is adunk bokszolót a tizenkilenc éves Kovács Kruzitó személyében, aki nemrég felnőtt Eb-n járt. Gőzerővel készülünk a folytatásra, a magyar bajnokságokra és az U22-es Európa-bajnokságra!”


Hirdetések