Nagy Dániel, 2024.05.15. | Kajak-kenu

A Vasas kajakosai közül Szántói-Szabó Tamás mérethette meg magát a Szegeden megrendezett világkupán; sportolónk összességében elégedetten értékelt.

Az elmúlt napokban Szegedre szegeződött a kajak-kenu világ figyelme, hiszen európai pótkvalifikációs versenyt és világkupát is rendeztek a Maty-éren, a szokásoknak megfelelően számos magyar indulóval, köztük egy vasasossal.

Kajakosunk, Szántói-Szabó Tamás a válogatón mutatott produkciójával kiérdemelte, hogy K1 500 méteren képviselje a magyar színeket: sportolónknak három futam jutott, az előfutam és az elődöntő után bejutott az A-döntőbe, amelyben végül hetedikként ért célba.

„Nagyon jó volt hazai pályán versenyezni, a körülményekre nem lehetett panasz. Az elő- és a középfutammal maximálisan elégedett vagyok, míg a fináléban egy jobb rajt belefért volna, abban rontottam picit, de az a pálya is rendben volt – mondja a kajakosunk. – Összességében jó élményekkel távoztam, és elégedett vagyok, hiszen ez volt az első felnőtt nemzetközi versenyem egyesben. Rögtön A-döntőbe jutottam, és hetedik lettem – picit talán még jobb eredményben reménykedtem, de így sem panaszkodom, ráadásul rengeteget tanultam ebben a pár napban. Három hét múlva jön a második válogató; az olimpiai keret kapcsán vannak még kérdőjelek. Az ötszáz párosra gőzerővel készülünk, hogy minél jobban menjen majd a verseny, azt pedig majd meglátjuk, mire lesz ez elég.”   

Borítóképünk forrása: MKKSZ


Hirdetések