Nagy Dániel, 2024.05.14. | Birkózás

U20-as birkózóink remekeltek a Szigetváron megrendezett szabadfogású országos bajnokságon.

A gépezet nem lassít, egymás után érkeznek a korosztályos birkózók fontosabbnál fontosabb versenyei, a helyzet pedig élesedik, ugyanis közelednek az utánpótlás-világversenyek, a válogatottságért pedig óriási minden eseményen a küzdelem.

Ennek megfelelően a juniorok szabadfogású országos bajnokságán sem babra ment a játék, a legnagyobb örömünkre pedig villogott a Vasas küldöttsége, amely megnyerte a csapatpontversenyt.

 

 

„Jó érzés volt vasasosnak lenni az U20-as szabadfogású országos bajnokságon. Uraltuk a mezőnyt; Baráth Karcsi 57 kilóban nyert, ráadásul az ezüstérmet is mi hoztuk el a kategóriában Majer Barna révén. Mindketten jól birkóztak, előbbi hozta a kötelezőt. Tóvölgyi-Krump Marcell is második lett, de ki kell emelnem, hiszen ő még kadét, korengedménnyel indulhatott; amilyen rosszul birkózott a saját korosztályának ob-ján, most annyira jól. Ahmad ügyes, de fizikálisan még le van maradva, esetében reális a bronzérem, ahogyan Fábián András esetében is. Gazdag Ádámnak kimondottan fontos állomás volt ez, mivel az első válogatón nem tudott elindulni. Két óriási dobást is bemutatott, öröm volt nézni, végül az arany is összejött neki – ezzel életben maradt az esélye a válogatottságra  – értékel Wöller Ákos, szakosztályunk edzője. – Adelmann Márk az utóbbi időben ráfeküdt a tanulásra, érettségizett is, ahogyan több társa is; nem volt felkészülve a megméretésre, de becsülettel küzdött, és bronz lett a jutalma. A nyolcvanhat kilósok között két fájó – nem mellesleg vitatható bírói döntéssel bekövetkező – vereségünk volt, ami a válogatottságra is hatással lehet. Musza kötelező, magabiztos győzelmet hozott, ahogyan Veress Bence is.”

Az U20-asok mellett az U17-eseink sem pihentek, a válogatottal Szikszai Levente, Fehér Lőrinc és Munk Maja Bukarestben lépett szőnyegre, előbbi pedig harmadik lett; mellettük a fiatalabbak sem pihentek.

Az U20-as ob részletes eredményei ITT érhetők el.


Hirdetések