Nagy Dániel, 2024.05.11. | Röplabda

Szépen csillogó ezüstéremmel zárta a felnőtt NB I-ben  a nehézségekkel teli 2023-2024-es évadot a javarészt 16-18 éves játékosokból álló röplabdacsapatunk; Kőnig Gábor vezetőedző értékelt a döntő után.

Véget ért a 2023-2024-es évad a női NB I-es röplabdázóink számára. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Kőnig Gábor vezette fiókcsapat – javarészt 16-18 éves játékosokkal – bravúrosan szerepelt az alapszakaszban, amit megnyert, majd az elődöntőben a Veszprém ellen jutott magabiztosan tovább.

A fináléba a másik ágról a TFSE jutott be, így fővárosi csata következett: az első meccsen a Folyondár utcában döntő szettben kaptunk ki, idegenben pedig 3:1-re nyert az ellenfelünk, így végül másodikként zártunk.

„Az alapszakasz-győzelem és a sikeres elődöntő után természetesen úgy vártuk a döntőt, hogy ha már esélyünk nyílt a bajnoki cím megszerzésére, élni is akarunk a lehetőséggel. Mivel mi nem juthatunk fel az élvonalba, ezért a TF győztes elődöntőjével eldőlt, hogy biztosan ők lépnek feljebb egy szinttel; emiatt ilyen szempontból tét nélküli volt a finálé, ám egyik csapat sem vette félvállról az ütközetet, sőt – értékel Kőnig. – A dolgunkat nehezítette, hogy többen is érettségiznek ezekben a napokban, ilyenkor elég nehéz több felé figyelni, koncentrálni a fiataloknak; ez többször vissza is köszönt a párharc során. Az első meccsen volt sanszunk a kétszettes vezetésre is, ami sajnos nem jött össze, az orosz rulettnek is betudható ötödik játszmából pedig nem mi jöttünk ki jól. A második felvonás előtt, a bemelegítésnél történt egy sajnálatos sérülés az oldalunkon, ez picit megzavarta a fejeket, ettől függetlenül győztes szettel kezdtünk. Aztán rövidzárlat következett, amiből még vissza tudtunk jönni, de a döntő pillanatok nem a javunkra dőltek el, a TF pedig behúzta a finálét.”    
 


 

A tavalyi bronzérem után ezzel még jobb eredményt szállítottak a fiataljaink a felnőttmásodosztályban.

„A harmadik hely az első évadunkban szép emlék, ám ezt az érmet sokkal nehezebb volt megszerezni, mint a tavalyit. Sokkal kiegyensúlyozottabb volt a mezőny, egyetlen mérkőzésre sem utazhattunk úgy el, hogy biztos a győzelmünk. Rengeteg sérüléssel kellett megbirkóznunk ebben az idényben, szinte folyamatosan foghíjas kerettel vívtuk meg a harcainkat; ebben a helyzetben sok csapat feladta volna, nem bírta volna idáig, ezek a lányok viszont az utolsó pillanatig bizonyítani akartak, és meg is tették. Végig magas szinten koncentráltak, együttműködtek, le a kalappal előttük. Most jön egy kis röplabdás pihenő, az érettségizőknek sok sikert kívánok!”


Hirdetések