Jenkei András, 2024.05.07. | Atlétika

A mögöttünk lévő két hétvégén több helyszínen is versenyeztek a Vasas atlétái, bajnoki érmeket és biztató eredményeket felmutatva.

A Vasas két top atlétája, a világbajnoki résztvevő Bánóczy Árpád és Bundschu Patrik május 3-án Dubaiban World Athletics Continental Tour Bronze versenyen indultak.

A 400 gátas Bánóczy élete második legjobbjával 50,73 másodperccel indította az idényt, és harcot a nyári Európa-bajnokságra történő kijutás érdekében. Ahogy edzője Kun-Szabó Balázs fogalmazott: "Biztató a kezdet, innentől fogva pedig erőltetett menetben, szinte minden héten versenyezve  próbáljuk a kvalifikációhoz szükséges időeredményt elérni."

Bundschu Patrik némileg elmaradt a saját és edzője várakozásától is az időeredményeket tekintve: "Patrik meglehetősen színvonalas edzéseket végzett az elmúlt időszakban, úgy tűnt, hogy itt most nem tudott alkalmazkodni a körülményekhez, biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal több van benne, amit a következő versenyeken meg is fog mutatni."

2011 óta sorozatban tizenhárom alkalommal rendezte meg a Vasas atlétika a Pasaréti Sportcentrumban a 10 000 méteres magyar bajnokságot, idén változás történt, véget ért a sorozat, Gödöllőn gyűltek össze a legjobb magyar távfutók.

A Vasas két éremmel gazdagodott. Az U20-as lányok mezőnyében, Dobó Eszter remek egyéni csúccsal (38:37,26) ezüstérmet szerzett, míg az U23-asok között Zatykó Luca bronzérmes lett (40:33,65).

A felnőtt férfiak futamában, tapasztalt versenyzőnk Molnár Ákos kiválóan helytállt, ötödikként, jó időeredménnyel (30:40,46) ért célba.

Május első hétvégéjén a mátyásföldi Ikarus-pályán az U14-16 korosztályba tartozók számára rendeztek versenyt. Fiataljaink kivétel nélkül ügyesen teljesítettek, és voltak köztük olyanok, akik már ezen az adott versenyen képesek voltak szép eredményt is felmutatni.
Négy érmet hozhatott el a Vasas, Korányi Flóra 49,66-al másodikként zárt 300 m gáton, és bronzérmes lett 300 m síkon (43,61), Buthi Eszter 2000 méteren 7:34,05-el szerzett ezüstérmet, míg Virágh Szonja 495 cm-vel bronzérmet érdemelt ki távolugrásban.


Potzta Panna, Korányi Flóra, Virágh Szonja, Balázs Maja

Rajtuk kívül jó eredménynek örülhetett negyedik helyzettként Hídvégi Levente magasugrásban (162 cm), Potzta Panka hatodikként távolban 470 cm-vel, 200 m gáton (35,31) nyolcadikként, míg Csépai Franciska 800 méteren (2:34,00) lett hetedik.

A Kölyök Atlétika Program U12-es egyéni területi versenyén indultak április végén a legifjabb vasasos atléták, szép bemutatkozásokat láthattunk.
Boncsér Zille két számban is dobogós helyezést ért el, 50 méteren második, távolugrásban harmadik lett. Csuri Lili távolban éppen őt megelőzve lett ezüstérmes, 150 méteres gátfutásban pedig ötödikként ért célba. Belyó Alma itt is elővette az edzéseken már megismert "rugóit" és lett második magasugrásban.


Hirdetések