Nagy Dániel, 2024.04.24. | Birkózás

Fiatal birkózóink az elmúlt napokban sem lassítottak, több korosztályban is szépen helytálltak.

Az elmúlt hetekben, hónapokban gőzerővel beindult a birkózók 2024-es évada, és bár a legfontosabb versenyek még előttünk állnak, már eddig is számos fontos megméretésen vehettek részt a sportág képviselői.

Köztük a Vasas szakosztályának képviselői is, akik az elmúlt napokban sem pihentek. A junior szabadfogású és női birkózók a csepeli KIMBA nagycsarnokában találkoztak válogatón, amelyen számosi külföldi induló is szőnyegre állt. A szabadfogásúak pontversenyét megnyertük, a vasasos indulók közül (ha a velünk készülő szarvasiakat is ide soroljuk) pedig összesen 10-en állhattak dobogóra: Baráth Károly és Arszunkaev Musza arany-, Majer Barna, Veress Bence és Hajduch Nándor ezüst-, Szpin Mihály, Rosz Bendegúz, Fábián András, Gazdag Ádám és Busa Réka pedig bronzérmet szerzett.
 


 

A korosztályból Tótok Péter Csehországban mérette meg magát a válogatottal, és végzett másodikként, a serdülőink pedig Kolozsváron birkóztak válogatón: Sillei Janka a dobogó legfelső, Láng Vince és Pécsi Szebasztián pedig a harmadik fokára állt fel. És ne feledkezzünk meg a legkisebbekről sem: a Tiszacsegén megrendezett meghívásos gyermek és diák versenyen is számos medált gyűjtöttünk!

 

„A juniorok válogatóján a szép éremszám ellenére nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, picivel jobb teljesítményt vártunk néhány indulónktól, többen is meccsek végkimenetelét megpecsételő hibát vétettek. Baráth Karcsit és Barnát kiemelném az 57 kilóból, Muszát nem tudták megszorítani. Gazdag Ádám és Fábián Andris is kellemes meglepetést okozott – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. –  Bendegúz sajnos az utolsó öt másodpercben kapott ki, a kezében volt a győzelem, Vendel is nagyot hibázott ebben a súlycsoportban, pedig ő hátrányból tudott visszajönni a meccsén. Busa Réka sem tudta hozni a tudása legjavát, bízom benne, hogy a folytatásban ez kijön majd belőle. A serdülők kolozsvári versenyén örömteli érmek születtek, fontos állomásuk volt ez a tavasszal, erős mezőnyben. Tótok Peti a válogatottal több nemzetközi mérkőzésen is szőnyegre léphetett, a döntőben nagyobb, nehezebb lengyel riválissal szemben maradt alul, a legfiatalabbak pedig meg tudták mutatni az edzésen tanultakat, ami a legfontosabb.”


Hirdetések