Nagy Dániel, 2024.04.21. | Röplabda

Korosztályos röplabdacsapataink edzői értékelték a fiatalok márciusi teljesítményét.

 

Vasas U12 Piros, Kék (edzők: Koltai Csanád, Deák Ferenc és Farkas Lili)

Edzői értékelés: a Vasas Piros csapata hazai közönség előtt, a Folyondár utcában lépett pályára, két vendégjátékossal kiegészülve. Az első mérkőzésünk a nagy rivális Békéscsaba ellen volt. A lányok helyenként közepes játékkal elveszítették az első szettet, így hátrányból vártuk a folytatást. A második szettben sikerült szépíteni a csabaiak ellen, ezt követően pedig szoros csatában szép játékkal győztesen jöttünk ki a mérkőzésből.

Vasas SC Piros–BRSE 2:1

A következő mérkőzésen fővárosi riválisunkat, az MTK-t fogadtuk. Az első két szettben azonos pontarányt, de két különböző győztest jegyezhettünk fel, a harmadikban viszont sajnos előjött a fáradtság, nagyon sok hibát vétettünk, a jól játszó ellenfelünk pedig ezt kihasználta.

Vasas SC Piros–MTK 1:2

A Vasas Kék csapata szintén hazai pályán játszott két mérkőzést. A csapat javítani tudott az eddigi negatív győzelmi mutatóján, és szép játékkal 2:1 arányban legyőzte Farkas Lili vezetésével a Győri DRC csapatát. A második mérkőzésen nagyon szoros csatában sajnos kikaptunk a PTE-PEAC csapatától. Az elmúlt hónapban nagyon stabilak lettek az alapérintéseink, a támadások befejezése kapcsán viszont mindkét csapat küzdött a hétvégén.

 

Vasas SC U13 I. Osztály (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: márciusban két fordulónk volt, hazai pályán kezdtük a megméretések sorát. A JRA Kék csapata ellen játszottunk, és meggyőző játékkal tudtunk nyerni. A tanult technikai elemeket jól hasznosították a lányok.

JRA Kék–Vasas SC Piros 0:3

A Szolnoki Spc csapata ellen szintén erős játékot tudtunk bemutatni. Sokféle taktikai és technikai tanácsot tudtak megfogadni a lányok. A Jászberény és a Szolnok ellen is sikerült mindenkinek játéklehetőséget adni, és éltek is vele a fiatalok, minden játékos győzelmet aratott a saját szettjében.

Szolnok SPC–Vasas SC Piros 0:3

Két héttel később Tatabányán jártunk az omb következő fordulójában. Először a házigazda csapattal küzdöttünk meg, ahol sajnos – sorozatos taktikai és technikai engedetlenségek miatt – elvesztettünk egy szettet. Ennek ellenére sikerült megnyernünk a mérkőzést, ám tudtunk volna jobb játékot is produkálni. Legközelebb kevesebb hibával még jobb eredményt fogunk tudni elérni. Annak örültem, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani.

Vasas SC Piros–TRSE 3:1

A következő mérkőzést a Kaposvár csapata ellen játszottuk, ahol néhány hibát sikerült javítanunk, de az összkép még nem volt az igazi, a lányok tudásuk töredékét mutatták meg. Viszont így is sikerült győznünk. Ezen a meccsen szintén mindenki kapott lehetőséget a bizonyításra.

Vasas SC Piros–KASI U13 Sárga 3:1

 

Vasas U15 I. Osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Edzői értékelés: márciusban két fordulón is részt vettünk a csapattal. Az első hétvégén Kecskemétre utaztunk, ahol a hazaiak és az eddig veretlen UTE ellen léptünk pályára.

A hazaiak ellen viszonylag stabilan játszottunk, jók voltak a nyitások, hatékonyak voltak a támadás befejezések. Viszonylag gyorsan hoztuk a kötelező 3:0-s győzelmet.

A folytatásban jó mérkőzésre számítottam, mert ősszel ugyan már összecsaptunk, de akkor nem volt teljes az UTE csapata. Nagyon koncentráltan kezdtünk, kemény, nehezen fogható nyitásokkal megkönnyítettük a sáncunk és a védekezésünk dolgát. Végig uraltuk a mérkőzést, mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, és örömteli, hogy a játékosok éltek is ezzel.

Vasas Piros–KESI 3:0

Vasas Piros–UTE 3:0

A második fordulót Békéscsabán játszottuk. Sajnos egész héten elég dekoncentráltan dolgoztak a lányok, és előre látható volt, hogy a hétvégén először magunkat kell majd legyőzni.

A Delta ellen kezdtünk: sajnos nagyon sok hibával támadtunk, minden második szerva is vagy a hálóban, vagy pályán kívül landolt. Többször is időt kellett kérnem, hogy rendet rakjak a fejekben. Végül összekapták magukat a csajok, és amint elkezdtünk pontosabban játszani, azonnal könnyebb lett a dolgunk.

A BRSE Fehér csapata az utóbbi időben megtáltosodott, és elkezdett felzárkózni a középmezőnyre. Ellenünk is teljes erőbedobással kezdtek, amihez hozzájárult megint a sok ki nem kényszerített hibánk. Az első szettben 20-nál utolértek, majd vezettek is két ponttal. Végül nagy hajrával behúztuk a szettet. Ezután már nem volt nagyobb izgalom, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Mindenki kapott játéklehetőséget. 

Vasas Piros–Delta RSE 3:0

Vasas Piros–BRSE Fehér 3:0

 

Vasas U15 II. Osztály (edző: Fazekas Szilvia és Molnár Dániel)

Edzői értékelés: márciusban két fordulón vettünk részt. Előbbin a Kertváros és a DVTK csapatával mérhettük össze tudásunkat. Szép játékkal mindkét mérkőzést 3:0 arányban sikerült megnyerni.

Vasas SC Kék–KSE KéK 3:0

Vasas SC Kék–DVTK Fehér 3:0

A következő fordulóban az Eötvös DSE és a BVSC-Zugló ellen léptünk pályára. Mindkét mérkőzésen a taktikát betartva, fegyelmezett játékkal sikerült 3:0 arányban győzedelmeskedni.

Vasas SC Kék–Eötvös DSE A 3:0

Vasas SC Kék–BVSC - Zugló U15 3:0

 

Vasas U17 I. Osztály (edzők: Szappanos Máté, Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: a 4. forduló első mérkőzésén nagyon tompán kezdtünk, amire rá is ment az első játszma. A második szettől kezdtük el játszani a saját játékunkat, és onnantól végig irányítottuk a találkozót, 3:1-re nyertünk. A második mérkőzésen végig agresszív és magabiztos játékkal sikerül győzni a Nyíregyháza ellen.

Vasas Piros–Balatonfüred 3:1

Vasas Piros–Nyíregyháza 3:0

Az 5. fordulóban Balatonfüredre látogattunk, ahol a házigazda mellett a Vasas Kék csapatával mérkőztünk meg. Az első mérkőzésen, a Vasas Kék ellen a nyitásfogadással voltak problémáink, és sok volt a ki nem kényszerített hibánk. Támadásban sikerült határozottan teljesíteni, így megnyertük a mérkőzést.

A második mérkőzésen nagyon hullámzó volt a játékunk, sokszor nemcsak az ellenfelünkkel, hanem saját magunkkal is küzdöttünk. Többször saját hibáinkkal tartottuk meccsben a lelkes füredieket, és egyre kevésbé volt önbizalmunk, ami még jobban felhozta ellenfelünk. A küzdést látni lehetett a csapaton, de magunkhoz képest gyengén teljesítettünk, ennek ellenére a győzelemet sikerült megszerezni.

Vasas Piros–Vasas Kék 3:0

Vasas Piros–Balatonfüred 3:1

 

Vasas U17 Kék I. Osztály (edző: Koltai Csanád)

Edzői értékelés: a Vasas SC U17 Kék csapatával Veszprémben zártuk a középszakasz első körtét. A csapatban ezúttal is nagy volt a remény az esetleges kettős győzelemre. Az első mérkőzésen a hazai csapat ellen mérkőztünk meg: a szintén másodosztályból feljutott együttest az első szettben a szerváinknak és a jó támadásainknak köszönhetően ugyan nagyon szorosan, de legyőztük. Ekkor kissé megtört a jég, és a második szettben már nagyobb volt a pontok különbsége. A harmadik szettben pedig befejeztük, amit elkezdtünk, és 3:0-s győzelmet arattunk a VESC csapata felett.

Vasas SC Kék–VESC 3:0

A második mérkőzést egy – több válogatott játékossal felálló – UTE ellen játszottuk. A mérkőzés folyamán szinte végig tapintani lehetett a feszültséget a levegőben. Nagyon akart mindkét csapat, és nem sok hiányzott az ötödik játszma kiharcolásához, azonban sajnos nem tudtunk nyitásfogadásban és támadásban stabilak maradni a jól játszó ellenfelünkkel szemben; négyszettes vereséget szenvedtünk a fővárosi riválisuktól. Amiért lementünk Veszprémbe, azt megszereztük, elégedetten távozhattunk, és célba vettük a végső, hatcsapatos döntőt.

Vasas SC–UTE 1:3

Az ötödik fordulóban, a középszakasz derekán Balatonfüredre utaztunk. Sokat készültünk erre a meccsre, hiszen előző alkalommal sikerült megverni őket, de nagy csata árán, és sejtettük, hogy ez most számukra kedvező hazai környezetben még nehezebb lesz. Az első szettben ugyan kevéssel, de sikerült az ellenfelünket magunk mögött tartani. Ezt követően két keservesen elvesztett szett következett, de a negyedik játékrészben sikerült megmenteni a mérkőzést, következhetett a döntő játszma. Szinte végig vezetve, szívvel-lélekkel meg tudtuk nyerni a rövidítést. Ez nagyon fontos lépcső volt a döntőbe jutás felé.

Vasas SC Kék–Szent Benedek RA 3:2

A következő mérkőzés vasasos „házi mérkőzés” volt, hiszen a Vasas Piros és a Vasas Kék csapata csapott össze egymással, idén másodszor. A cél a szettgyőzelem volt. Sajnos szoros csatában, de felszabadult, jó játékkal kikaptunk a „nagyoktól”. Sokszor több pontos vezetést is ki tudtunk alakítani, azonban a korosztályos bajnoki cím esélyes csapatot nem tudtuk megtörni.

Vasas SC Kék–Vasas SC Piros 0:3

 

Vasas U20 I. Osztály (edzők: Deák Ferenc, Gintner Domonkos)

Edzői értékelés: az elmúlt hónapban rendkívül sűrű program várt rank, március másodikán, tizenhatodikán és huszonkilencedikén is játszottunk.

Az edzéseken és a mérkőzéseken is látható volt a csapat fejlődése, ami mostanra már eredményeket is hozott. Hosszú út után végre elérkeztünk a sikerekhez.

Az első visszavágó fordulóban kizárólag az U20-as keret lépett pályára, mivel az NB I-es csapatnak aznap saját fordulója volt. Ezzel együtt sikerült az első saját győzelmünk!

A második fordulóra már számítottunk rá, hogy az ellenfelek az NB I-es keretükkel érkeznek, így nekünk is lehetőségünk nyílt több NB I-es játékossal erősíteni. A tapasztalt játékosok mellett néhány fiatal is élt a lehetőséggel.

Ezek a sikerek azt igazolják, hogy jó úton járunk a csapattal, és folytassuk a nevelőmunkát. Két győzelemmel végre sikerült elmozdulnunk az utolsó helyről, és biztató módon feljebb kerültünk a hetedik pozícióba.

Március 2.:

Vasas SC U20–MTK 1:3

Vasas SC U20–SZRSE 1:3

MVP: Monteiro Lilien

Március 16.:

Vasas SC U20–UTE 3:1

Vasas SC U20–NYRSE 0:3

MVP: Tordai Lilla

Március 29.:

Vasas SC U20–BDSE 3:1

Vasas SC U20–BRSE 3:2

MVP: Makai Janka, Olcsváry Dóra


Hirdetések