Jenkei Dániel, 2024.04.17. | Röplabda

Ilyet még nem csináltak történetük során a vasasos röplabdázók, legalábbis egészen máig: veretlen szezon után nyerték meg az Extraligát, a döntő harmadik meccsén nagyon magabiztosan legyőzve a Kaposvárt a Folyondár utcai katlanban.

EXTRALIGA-DÖNTŐ, 3. mérkőzés
Vasas Óbuda-Kaposvár 3:0 (17, 20, 20)​ 
Folyondár utca, 1000 néző.

Vezette: Adler L., Jámbor T. 

Vasas: Török K. 4, Gyimes-Capet 9, Bannister 11, Sillah 15, Abdulazimova 12, Gülübay 5. Csere: Juhár D. (liberó), Jámbor.
Edző: Janisz Athanaszopulosz

KNRC: Martin 1, Szedmák 12, Radnai Luca 3, Dias 4, Hurst 3, Vilvert 14. Csere: Rády (liberó), Godó 1, Sahin 1, Maiorano.
Edző: Vincent Lacombe

Bajnok a Vasas Óbuda 3-0-ás összesítéssel.


Juhár Dalma este hét táján egy mutatós, piros-kék díszítésű seprűvel a kezében sétált a Folyondár-csarnok parkettáján, utalva arra, hogy bizony a Vasas Óbuda söpréssel, valamennyi meccsét megnyerve hódította el az Extraliga-aranyat, ami egyébként zsinórban a harmadik bajnoki címe a csapatnak.

"A történelmet Ti írjátok!" - skandálták közben a csodás Vasas-szurkolók, Giannis Athanasopoulos lányai pedig tényleg évről évre képesek szintet lépni, az pedig ma is kiderült, hogy az ünneplést nem lehet megunni...

Milyen jó, hogy ez ismét a teltházas Folyondárban adatott meg a Vasas családnak!
 


Maga a döntő harmadik meccse egyébként pont olyan volt, mint az egész szezon hazai fronton, a Kaposvár becsülettel küzdött (a Vasas-szurkolók nagyon sportszerűen éltették is őket az éremátadáskor), ám látszott, hogy a somogyiak minden puskaporukat előtték a múltkori ötszettes találkozón.

Így aztán Sillahék gyakorlatilag végig vezetve húzták be mind a három szettet. Talán csak az utolsóban, ahogy közeledett a végelszámolás, akadt minimális feszültség a mieinkben, de a saját nevelésű Jámbor Cecília például olyan szervával tudott beszállni a kiélezett hajrában, hogy abból is látszott, itt ma csak a Vasas nyerhetett!

És persze nyert is, elhódítva a szakosztály történetének kilencedik bajnoki trófeáját.

Mit is mondhatnánk? Írjátok tovább a történelmet, lányok, de előtte ünnepeljetek egy hatalmasat!

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések