Jenkei Dániel, 2024.04.17. | Vízilabda

Pécs, Eger, Fradi, BVSC: az utóbbi négy fordulót elemeztük vezetőedzőinkkel a kiemelt utánpótlás országos bajnokságokból.

Országos Ifjúsági Bajnokság, középszakasz 5. forduló
Pécs-Vasas 10-18

Gólszerzőink: Szűcs L. (6), Orsós R. (4), Peőcz Á. (2), Kovács B. (2), Tóth Martin Z., Bebők B., Vida Z., Nagy L.

6. forduló
Vasas-Eger 12-6

Gólszerzőink: Peőcz Á. (3), Orsós R. (2), Szűcs L. (2), Tasi D. (2), Kovács B., Tóth M. Z., Nagy L.

7. forduló
FTC-Vasas 14-6

Gólszerzőink: Szűcs L. (3), Tóth M. Z. (2), Peőcz Á.

8. forduló
Vasas-BVSC 13-11

Gólszerzőink: Tóth M. Z. (3), Peőcz Á. (3), Tasi D. (3), Kovács B. (2), Szűcs L. (2)


Bóbis Máté, vezetőedző:
- Ezen a négy meccsen is vegyes volt a kép, mint az egész szezonban eddig. Történtek nagyon pozitív dolgok, de vannak olyan elemek is, akikben előrébb kellene már tartanunk. Az mindenesetre mindenképpen pozitívum, hogy mostanra a serdülők segítségével kialakult egy olyan fix keret, amivel nekimehetünk a bajnokság záró, legfontosabb részének. Ilyen tekintetben sokat jelentett a most hétvégi BVSC elleni győzelem is, de előtte a Fradi ellen sokkal több hibát vétettünk. Ahogy mondtam, törékenynek érzem még a csapatot, ezért elsősorban magunkat szeretnénk építeni a középszakaszból hátralévő három meccsen. Ha az utolsó éves ifistáink tudják hozni azt, amire képesek, akkor szerintem bármilyen eredmény elérhetünk majd.


Országos Serdülő Bajnokság, középszakasz 5. forduló
Pécs-Vasas 18-8

Gólszerzőink: Dimech L. (2), Haupert K. (2), Vida Z. (2), Busch L., Hudvágner M.

6. forduló
Vasas-Eger 13-6

Gólszerzőink: Vida Z. (3), Busch L. (2), Haupert K. (2), Halmos Zs. (2), Vitéz L., Nagy L., Szabó D., Dimech L.

7. forduló
FTC-Vasas 16-5

Gólszerzőink: Vida Z. (2), Hudvágner M., Halmos Zs., Busch L.

8. forduló
Vasas-BVSC 7-9

Gólszerzőink: Haupert K. (3), Szabó D., Hudvágner M., Dimech L., Fehér B.


Homonnai Dániel, vezetőedző:
- Ahogy ennek a négy meccsnek az eredménye is mutatja, összességében azért hullámzó a teljesítményünk, de az őszhöz képest mindenképpen tudtunk javulni, és ez pozitívum. A Pécs és a Fradi más szinten játszott ellenünk azon a két napon, az Eger és a BVSC elleni meccsre viszont büszkék lehetünk. Az Egert ősszel csak ötméteresekkel tudtuk legyőzni, ehhez képest most magabiztos sikert arattunk, a BVSC-vel pedig egy kifejezetten szoros meccset tudtunk játszani, ami csak a végén dőlt el, pedig a korábbi meccsünkön ők is simán legyőztek minket. Ezen a két meccsen abszolút mutattunk vízilabdára hasonlító jeleneteket, és az a cél, hogy a hátralévő meccseken, a legkiemelkedőbb csapatok ellen is legyen részsikereink, amik a fejlődést szolgálják. Egy nálunk erősebb csapat ellen is lehet bizonyítani ugyanis, hogy fejlődtünk magunkhoz képest.


Országos Gyermek Bajnokság, középszakasz 5. forduló
Pécs-Vasas 8-6

Gólszerzőink: Borbás D. (2), Pádár B. (2), Gőgh B., Palov A.

6. forduló
Vasas-Eger 12-4

Gólszerzőink: Palov A. (4), Borbás D. (3), Tábori B. (2), Vásárhelyi-Lakat B. (2), Herczeg G.

7. forduló
FTC-Vasas 8-3

Gólszerzőink: Pádár B. (2), Borbás D.

8. forduló
Vasas-BVSC 2-17

Gólszerzőink: Vásárhelyi Lakat B., Herczeg G.


Takács Bálint, vezetőedző:
- A Pécs-meccs sajnos klasszikusan azt a csapdát hozta, amivel ezek a hosszabb vidéki túrák járnak. Egyszerűen álmosan kezdtünk, és nem tudtunk megbirkózni egy jó ellenféllel, akiknél a mezőny egyik legkiemelkedőbb kapusa véd. Ez persze benne van a pakliban, el kell fogadni. Az Eger ellen nagy volt a tét, hiszen egy győzelem a biztos nyolcas döntőt jelentette számunkra. Nagyon fegyelmezett és magabiztos játékkal abszolváltuk mindezt, ráadásul úgy, hogy a csapatkapitányunkat nélkülöztük, hiszen ő a válogatottban szerepelt aznap. Ezt egy máltai túra követte, ami mind szakmailag, mind a csapatépítés szempontjából nagy élmény volt a játékosoknak. Két évvel idősebbekkel tudtunk játszani, ami rendkívül hasznos volt. Ezt követte a Fradi-meccs, ahol egy bő kétperces periódust leszámítva rendkívül fegyelmezetten és hatékonyan védekeztünk. Abban a rövid időszakban viszont az ellenfél eldöntötte a találkozót, de az összkép mindenképpen pozitív volt. Ha támadásban kicsit hatékonyabbak vagyunk, szorosabbá lehetett volna tenni. Ugyanez nem mondható el a BVSC-meccsről. Ők ugyan papíron talán nem a mezőny legerősebb csapatának számítanak, de az idei szezon alapján mégis azok, és ezt megmutatták ellenünk maximálisan. Nekik ez nagy dicséret, nekünk pedig ugyanekkora kritika, hiszen mélyen tudásunk alatt játszottunk. Ebből a mérkőzésből az is kiderült, hogy még borzalmasan sokat kell fejlődnünk, illetve az is, hogy egyáltalán nem magától értetődőek az eddigi jó eredményeink. A szintén nagyon erős OSC és KSI ellen a következő hetekben megmutathatjuk, hogy ez csak egy kisiklás volt. A középszakaszbeli utolsó, UVSE elleni találkozó pedig biztosan érdekes lesz, mert valószínűleg utána ez a két csapat játssza majd egymással a bajnoki negyeddöntőt is…


Hirdetések