Gy. Szabó Csilla, 2024.04.15. | Kosárlabda

Elveszítette férfi együttesünk a rájátszás első, Cegléd ellen vívott párharcát, s ezzel nem jutott a legjobb négy közé. A folytatásban az 5.-8. helyért játszunk, a MAFC-Nyíregyháza összecsapás vesztesével, ám ez csak a jövő héten, a harmadik találkozón dől el.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás. Negyeddöntő. 2. mérkőzés.

CKE – Vasas Akadémia 84-64 (22-15, 18-11, 26-18, 18-20)

Cegléd: Herendic (4), Dragasevic (11/9), Csaba (23/6), Csorvási (6), Kertész (2). Csere: Velkey (9/6), Horváth M. (18/12), Zsók (8), Berkics (3), Fodor, Horváth Á.

Vasas: Takács (3/3), Fekete (14/9), Cseh (22/6), Olasz, Pleesz G. Csere: Farkas (9/3), Pleesz Á. (6), Kelemen (8), Andrássy (2), Rosta, Bagó.


A negyeddöntő első mérkőzésén még sérüléssel küzdő Andrássy Géza vasárnap már a csapat rendelkezésére állt Cegléden. Ez volt a jó hír a párharc előtt, a rossz viszont az, hogy csak a győzelem volt elfogadható eredmény akadémistáink számára, amennyiben a legjobb négy között szerették volna folytatni a küzdelmeket. Az első meccset ugyanis a CKE nyerte a Sport11-ben.

A találkozó Fekete Viktor triplájával indult, a ceglédiek azonban gyorsan fordítottak, és a 3. perc végére hatpontos vezetéshez jutottak. Fekete folytatta a triplákat, akihez Pleesz Ádám csatlakozott egy duplával, s így három pontosra csökkent a hátrányunk (14-11). Ennél közelebb azonban Farkas Attila és Kelemen Ádám pontjai ellenére sem tudtunk a házigazdákhoz kerülni, utóbbiak végül hétpontos előnnyel zárták a negyedet. A CKE 50%-os dobószázalékával szemben akadémistáink csak 33,3%-ot tudtak felmutatni.

A második negyed hazai kosarakkal indult, így tovább nőtt a ceglédiek előnye, immáron tizenhárom pontosra (28-15). Cseh Botond triplája szakította meg a rossz szériát, majd Fekete büntetőjével jöttünk tíz ponton belülre (28-19). Ezt követően Cseh volt sorozatban eredményes, ám így is tizennégy pontos hátránnyal zártuk az első félidőt (40-26).

A szünetet követően Fekete kosarával zárkóztunk tizenkét pontra, ám nem sikerült feljebb kapaszkodnunk, mert a ceglédiék sorozatban kilenc pontot szereztek. Ezzel huszonegyre nőtt az előnyük (49-28). A 23. perc végén Cseh révén szereztünk ismét kosarat. A folytatásban rajta kívül Farkas, Fekete és Kelemen volt eredményes, a két csapat közötti húszpontnyi különbség azonban állandósult.

Az utolsó negyed Cseh duplájával, majd triplájával kezdődött, amihez Andrássy kétpontosa adódott hozzá, s ezzel tizennyolcra jöttünk vissza (69-51), Takács tripláját követően tizenhétre (71-54), Farkas büntetői és Kelemen kosara után pedig tizenhatra (74-58). A ceglédiek azonban nagyon vigyáztak az előnyükre, és a hátralévő időben folyamatosan húszpont körül tartották akadémistáinkat.

A legjobb négy közé a Cegléd jutott 2-0-as összesítéssel.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Ceglédnek a párharc megnyeréséhez és a továbbjutáshoz. Megérdemelték a győzelmet. Természetesen most nagyon csalódottak vagyunk, hiszen szeptembertől áprilisig kifejezetten jó szezonunk volt, huszonhat meccsből huszat megnyertünk, és a harmadik helyen zártuk az alapszakaszt. Ilyen előzmények után természetesen az volt a célunk, hogy a legjobb négy között végezzünk. Most hetvenkét óra leforgása alatt két meccset veszítettünk és az ötödik-nyolcadik helyért kell játszanunk. Ez rossz érzés. Ennek ellenére tartom magam ahhoz, hogy nagyszerű szezon van mögöttünk, amihez gratulálok a csapatomnak. Sportolóként nagyon komolyan fogjuk venni a hátralévő meccseket, és a lehető legszebben igyekszünk befejezni a bajnokságot.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések