Gy. Szabó Csilla, 2024.03.31. | Kosárlabda

Három negyeden keresztül uraltuk a mérkőzést a PVSK elleni találkozón. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén mégsem sikerült nyernünk, a vendégek lehajráztak bennünket. Akadémistáink a Cegléd ellen kezdik majd meg a rájátszást.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 26. forduló.

Vasas Akadémia – Pécsi VSK-VEOLIA 59-65 (17-15, 13-11, 20-9, 9-30)

Vasas: Cseh (8), Takács (3/3), Olasz (12), Fekete (5/3), Pleesz Á. Csere: Medve (6/6), Andrássy (6), Farkas (8/6), Rosta (6), Kelemen (5/3), Bagó.

PVKS: Németh (9/9), Igrutinovic (14/3), Horti (6), Molnár (8/6), Bíró. Csere: Frank (6/6), Plézer (8), Mokánszki (6/3), Antoni (5/3), Halász (3/3), Radó, Harka.


Igazi rangadóval zártuk az alapszakaszt, hiszen a tabellát vezető PVSK csapatát fogadtuk a Sport11-ben az alapszakasz utolsó mérkőzésén. Nagy csatára számíthattak tehát akadémistáink, még akkor is, ha helyezésükön nem változtatott volna lényegesen a meccs kimenetele.

Olasz Ádám szerezte az első kosarunkat, amelyre azonnal jött a pécsi válasz. A folytatásban részünkről ismét Olasz volt eredményes, majd Cseh Botond duplájával vettük vissza a vezetést, amit Fekete Viktor növelt hárompontosra (5-3). A vendégek pillanatai következtek, de nem sikerült három pontosnál nagyobb vezetést szerezniük. A negyed végén Farkas Attila egyenlített, Kelemen Ádám révén pedig ismét nálunk volt az előny (15-13). Farkas büntetőivel az első tíz percet kétpontos vezetéssel zárhattuk.

A második negyed Medve Máté triplájával kezdődött, amire ugyan a pécsiek is távolról feleltek, ám ezt követően Andrássy Géza dupláira már nem jött válasz, így a 15. percre hatpontosra nőtt az előnyünk (24-18). A fiatal Rosta Péter három duplájával egy perccel később már tíz ponttal vezettünk (30-20). A pécsiek azonban nem engedték, hogy nagyobb előnyhöz jussunk, jó védekezéssel és pontos támadással faragták le hátrányuk jelentős részét (30-26), így négypontos előnnyel zártuk az első félidőt.


A mérkőzést végig a küzdelem jellemezte leginkább

A nagy szünet után lendületes játékkal tértünk vissza a pályára, s egyre határozottabban növeltük az előnyünket. A 23. percben Olasz duplájával léptük át a tízpontos előnyt (39-28), két perccel később pedig már tizenhattal vezettünk (44-28). A negyed végére is megőriztük a tizenöt pontos előnyt, amiben nagy része volt Kelemen és Medve triplájának, valamint kiváló védekezésünknek, hiszen a vendégek mindössze kilenc pontot szereztek ebben a játékrészben.

Az utolsó játékrész elején a vendégek nagy rohamra indultak, 17-0-s sorozatuknak köszönhetően a 34. perc végére teljesen elfogyott az előnyünk, mitöbb, a pécsiek jutottak kétpontos vezetéshez (52-50). A 36. percben Olasz révén szereztük első pontjainkat a negyedben, s ezzel kiegyenlítettünk (52-52). A vendégek lendületét azonban ez sem törte meg, és a 38. percre már hét ponttal vezettek. Cseh büntetőjével és Farkas triplájával tért vissza a remény, három pontra csökkentettük a hátrányunkat (59-56). A pécsiek azonban észnél voltak, és az utolsó két percben kilenc pontra növelték előnyüket. Takács Dániel triplájával csupán szépíteni tudtunk, a találkozó sorsán változtatni, már nem.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

Először is, szeretnék gratulálni a PVSK-nak a győzelemhez. A játékról nem igazán szeretnék túl sokat mondani, azon kívül, hogy három negyeden keresztül mi voltunk a jobb csapat. Az utolsóban azonban teljesen kiestünk a ritmusunkból, s ezzel együtt a meccset is elveszítettük. A negyedik játékrészben nyújtott teljesítménye alapján a PVSK megérdemelte a győzelmet. Még egyszer gratulálok a pécsieknek! A mai meccs eredményénél azonban sokkal fontosabb a számomra, hogy csapatomnak is gratuláljak, mégpedig a szeptember óta nyújtott teljesítményéhez. Két komoly sérültünk volt, ezért egy új játékost a bajnokság közben kellett gyorsan beépítenünk, miközben fiataljainknak is igyekeztünk elegendő játékidőt biztosítani. Huszonhat meccsből húszat megnyertünk, s ezért megérdemlik a dicséretet. Most az a fontos, hogy a rájátszásban is jól kosárlabdázzunk. Első ellenfelünk a Cegléd, egy érdekes csapat, nagyon várjuk a párharc jelentette feladatot, amit nyilván sikeresen szeretnénk megoldani.”

Fotók: Vasas Akadémia/Láng Győző


Hirdetések