Gy. Szabó Csilla, 2024.03.30. | Kosárlabda

Nem sikerült a bravúr, a Győr két mérkőzés során lezárta a legjobb négy közé jutásért vívott párharcot. A vendégek a játék valamennyi elemében felülmúlták akadémistáinkat, akik a folytatásban az 5-8. helyért játszhatnak. Reméljük, addigra sérült kulcsjátékosaink is felépülnek.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Play-off. Negyeddöntő. II. mérkőzés.
Vasas Akadémia – SERCO UNI Győr 48-88 (17-23, 14-27, 9-23, 8-15)

Vasas: Jáhni (12/9), Salamon (14/3), Taylor (2), Tóth (4/3), Szerencsés (2). Csere: Madár K. (10/3), Boros (1), Villányi (1), Gelei, Kádár (2).

Győr: Ruff-Nagy (15/9), Török (10/6), Carleton (9/6), Dubei (11/9), Anigwe (18). Csere: Dombai (13/3), Gyöngyösi (3/3), Bach (2), Hegedűs (3), Goree (4), Molnárová, Küllős.


A Győr elleni párharc első mérkőzésén idegenben elszenvedett vereséget követően Pasaréten kísérelték meg akadémistáink az egyenlítést, s ezzel a harmadik találkozó lehetőségét. Annak ellenére, hogy három kulcsjátékosunkra Ginay Allenre, Budácsik Dorottyára és Madár Eszterre sérülés miatt továbbra sem számíthattunk. 

A győri összecsapásból láthatóan levontuk a tanulságokat, és a meccs első negyedében a szokásosnál is jobban összpontosítottunk, ellenfelünket nem engedtük nagyobb előnyhöz jutni. Myah Taylor kosarával mi szereztük meg a vezetést, majd Szerencsés Tamara és Salamon Zsófia dupláival tartottuk a lépést a győriekkel. A játékrész közepén Jáhni Zsófia triplájával 11-11 lett az állás, Salamon kétpontosával pedig előnyhöz is jutottunk. Ebből ugyan fordítani tudtak a vendégek, ám a 8. percben ismét mi kerültünk lépéselőnyben Madár Kata sikeresen értékesített büntetőivel (16-14). Az utolsó két perc viszont korántsem a terveink szerint alakult, a győriek az előző találkozóhoz hasonlóan ismét távolról próbálkoztak, mégpedig sikerrel. A negyedet hatpontos hátránnyal zártuk.

A második negyedet is lendületesen kezdték a győriek, két perc alatt tizenegy pontos vezetéshez jutottak. A 13. perc elején Madár két büntetőjével próbáltunk zárkózni, ám a vendégeknek erre is megvolt a válaszuk (30-20). A 14. perc közepéig tudtuk tíz ponton tartani a hátrányunkat, ekkor azonban egyre sikeresebben támadtak a vendégek, és gyorsan tizenöt pontos vezetéshez jutottak (37-22). Salamon és Jáhni tripláival sikerült 39-28-ra zárkóznunk. A negyed végén azonban ismét nagyobb nyomást helyeztek ránk a vendégek, ennek köszönhetően tizenkilenc pontos vezetéssel vonulhattak szünetre (31-50).

A második félidőre egy a korábbiaknál is pontosabb Győr tért vissza, a zöld-fehérek négy perc leforgása alatt tíz pontot szereztek, míg mi egyet sem (60-31). A 25. percben Jáhni törte meg rossz sorozatunkat egy jól irányzott triplával (60-34), ám a vendégek ennek ellenére tovább növelték az előnyüket, s a negyed végéig folyamatosan harminc pont felett tartották a különbséget.

Az utolsó játékrész is győri pontokkal indult, ám akadémistáink ennek ellenére harcoltak tovább, Villányi Dóra és Salamon szereztek pontokat. A 37. perc végére azonban így is negyvenkét pontra nőtt a vendégek előnye, a találkozó, s ezzel a legjobb négy közé jutás tehát igen korán eldőlt.

Akadémistáink a folytatásban az 5 -8. helyért játszanak.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nem tudtuk felvenni a versenyt a Győrrel, csapatunkból hiányzott az energia. Sem mentálisan, sem fizikálisan, sem taktikailag nem voltunk egy szinten, ráadásul a keretekben is nagy a különbség. Ennek ellenére úgy gondolom, sokkal hatékonyabbnak kellett volna lennünk, főleg hazai pályán. Gratulálok a Győrnek, további sok sikert kívánok nekik, ránk pedig most egy kis pihenő vár, ami alatt erőt fogunk gyűjteni a következő kihívásra.”

Salamon Zsófia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a Győrnek a továbbjutáshoz, sajnos jelenleg ennyire voltunk képesek. Szerettük volna őket jobban megszorongatni, mint az odavágón, de a védekezésben rengeteget hibáztunk. A folytatásra kell koncentrálnunk, szeretnénk a következő fordulót sikerrel venni.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések