Nagy Dániel, 2024.03.28. | Röplabda

A javarészt 16-18 éves fiatalokból álló röplabdacsapatunk márciusban is remekelt a felnőttmásodosztályban, aminek köszönhetően megnyerte az NB I alapszakaszát, és várja a rájátszást.

Február végén nyolcmeccses győzelmi sorozatról számolhattunk be a honlapunkon az NB I-es, vagyis a felnőttmásodosztályban szereplő, javarészt 16-18 éves játékosokból álló röplabdacsapatunk esetében.

A fiatalok márciusban sem lassítottak, újabb három győzelmet pakoltak be a sorba: múlt hét végén a Veszprém ellen játszották az utolsó bajnokijukat az alapszakaszban – ezt az akadályt is sikerrel vették, 1:0-s szetthátrányból fordítva 3:1-re diadalmaskodtak, és megnyerték az alapszakaszt.
 

A végül tizenegy mérkőzést számláló győzelmi sorozat és az első hely kapcsán Kőnig Gábor vezetőedzőt kérdeztük.

„Szerettünk volna a legjobbak között végezni az alapszakaszban, az mégiscsak mutatja, hogy jó munkát végzünk. Nagyon örülünk az első helynek, mindenki büszke lehet erre, de azt is tudjuk, hogy ezzel még nincs vége a bajnokságnak, csak egy fejezet zárult le. Ezt a lányok is megértik – mondja Kőnig, aki egyben a röplabdaszakosztály szakmai igazgatójaként is dolgozik. – Alapszakaszgyőztesként a negyedik helyen záró Veszprémmel találkozunk majd a rájátszásban. A párharc két nyert meccsig tart, a pályaelőny pedig nálunk lesz, a hazai pályán kezdünk. Hozták a lányok az elvárt teljesítményt, annak ellenére, hogy nem voltak egyszerű helyzetben, ahogyan a stáb sem, hiszen már hónapok óta nem tudunk a teljes kerettel dolgozni, különböző problémák miatt.”

A szakember jelenleg Balatonbogláron edzőtáborozik az U20-as női válogatottal, amelynek ő a szövetségi edzője. A jövő héten Portugáliában megrendezendő Eb-selejtezőkre készülő csapatban több vasasos játékost találunk.

„Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk majd az eredményes szereplés érdekében. Sűrű lesz a menetrend, három nap alatt három fontos mérkőzést vívunk majd. Az NB I rájátszása pedig április második felében kezdődik majd, így nem lesz sok időnk pihenni.”

Az U20-as válogatottban készülő Vasas-röplabdázók:
Tóth Sára, Erőss Mirtill, Botyánszki Fanni, Jámbor Cecília, Fekete Fanni

Hirdetések