Jenkei Dániel, 2024.03.26. | Vívás

Nagy Dávidnak most egyéniben is nagyon kijött a lépés, harmadik lett a georgiai párbajtőr vk-n, a többi fronton viszont csendesebb hétvégét zártak vívóink. Persze nem is most kellett igazán villogni.

Már szinte nem telik el hétvége vasasos nemzetközi vívósiker nélkül, ezúttal a georgiai párbajtőr világkupán Nagy Dávid léphetett fel a dobogó harmadik fokára, igazán remek asszók után, nagy neveket is búcsúztatva.

Ő maga is megerősítette, hogy a kiváló csapateredmények és az olimpiai kvalifikáció kivívása után nagyon kellett már egyéniben is egy ilyen siker.

Koch Máté ezúttal a hatvannégy között búcsúzott, a csapatversenyben pedig hetedik lett a magyar négyes. Igaz, persze, hogy ezek a fiúk akkor vívtak a legjobban, amikor igazán kellett, így a tbiliszi hétvégétől függetlenül is nyugodtan és önbizalommal telve készülhetnek a párizsi olimpiára.
 


fotók: FIE, hunfencing


Közben nagy várakozás és érdeklődés mellett zajlott Budapesten a hagyományos Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvilágkupa, amelyen az utóbbi években Szilágyi Áron egyeduralkodónak számított.

Ezúttal is magyar siker született, de most Szatmári Andrásnak jött ki a lépés, Áron pedig a legjobb harminckettő között búcsúzott. Akárcsak vasasos klubtársa, Rabb Krisztián, aki továbbra is kiegyensúlyozott szezont fut. Mindketten olasz vívótól kaptak ki a BOK-csarnokban.

Másnap a csapatversenyben a magyarok a negyedik helyen végeztek, miután kikaptak az elődöntőben USA-tól, majd az éremmecsen a németektől. A bronzcsatában pedig nemcsak a végeredmény volt kedvezőtlen, hanem kifejetten ijesztően is indult, hiszen az első asszóban Szilágyi Áron a combjához kapott, és nem is tudta utána folytatni a vívást. Azóta úgy tűnik, a baj nem komoly, és klasszisunk hamarosan visszatérhet, folytatva a Párizsra való felkészülést.
 


Hirdetések