Jenkei Dániel, 2024.03.23. | Vízilabda

Az első negyed után már hárommal vezetett a Jug, és bár utána sokkal nyíltabbá vált a meccs, igazi esély nem kínálkozott a VasasPlaket számára a továbbjutásra. Címvédő csapatunk ezzel elbúcsúzott az Eurokupától.

EUROKUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
VasasPlaket–Jug Dubrovnik 8–9 (1–4, 2–2, 3–1, 2–2)


Góészerzőink: Konarik Á. (2), Dedovics N. (2), Bátori B., Randjelovics Sz., Batizi B., Burián G.,

Összesítésben 21-19 a Jug javára.


1-4-es első negyed, majd a másodikban már 1-5 a táblán...

Nem ilyen kezdésről álmodtunk, pláne, hogy eleve egygólos hátrányból kezdtük a Jug elleni EK-nyolcaddöntő visszavágóját a Komjádiban.

Ráadásul lélektanilag is kifejezetten rossz pillanataink adódtak az elején: a horvátok erre a meccsre visszatérő kapusába dobott ziccer, majd kihagyott ötméteres, és persze a túloldalon vendégek ezt keményen meg is büntették.

Ehhez képest a folytatás már jobban alakult, a harmadik negyedre sikerült kijönnünk a nagy pofonból, azt a játékrészt kettővel meg is nyertük, így az utolsó nyolc percre azért maradt sansz.

Más kérdés, hogy az egész meccsen kissé akadozó emberelőnyös játékunkba itt is csúsztak hibák, az elején cserés kiállítást kapó Rasovics nélkül pedig különösen nehéz volt a góllövés.

Ennek eredménye az lett, hogy csak a döntetlenért támadhattunk néhányszor, a továbbjutásra nem kínálkozott reális sansz a hajrában sem, Burián utolsó másodperces gólja csak a szépségtapasz volt.
 


A BL-ben edződő Jug két egygólos sikerrel foszlatta szerte a címvédésről szóló álmainkat.

Tragédia azért nincs, hiszen remek csapat ellen maradtunk alul, szomorúság viszont van, hiszen a tavalyi szezon eufóriája után nem jó érzés idejekorán búcsúzni a nemzetközi színtértől.

A Vasas-drukkerek előtt pedig le a kalappal, hiszen remek hangulatot teremtettek, és a lefújás után sem engedték el a csapat kezét.

Most pedig jönnek a fontosabbnál fontosabb meccsek a bajnokságban: jövő csütörtökön a Fradi, majd Húsvétvasárnap a BVSC ellen.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések