Nagy Dániel, 2024.03.18. | Röplabda

Korosztályos röplabdacsapataink edzői értékelték a fiatalok februári teljesítményét.

Vasas U12 Piros, Kék (edzők: Koltai Csanád, Deák Ferenc és Farkas Lili)

Edzői értékelés: a Vasas Kék csapata hazai közönség előtt, a Folyondár utcában fogadta az alapszakaszban már megismert ellenfeleit az első fordulóban. Sajnos a feljavult játékunkkal is csak egy szettet tudtunk rabolni a Tatabánya együttesétől, azonban a mutatott játék minden eleme bizakodásra adhat okot. A lányok betartották a megbeszélt taktikai utasításokat, és sikeresen elsajátították az edzésen gyakorolt védekezési alakzatokat. Büszke vagyok rájuk!

A Vasas Piros csapata Nagybajomba utazott, ahol az alapszakaszt a szettveszteség nélkül lejátszó, az első osztályba feljutott Nagybajomi Diák Röplabda Club ellen játszott.

Ellenfelünkkel nem bírtuk tartani a lépést, a tapasztaltabb és rutinosabb lányok hamar fölénk kerekedtek. A játékunkban a nyitásfogadás és a mezőnyvédekezés volt a legnagyobb pozitívum, ezekben hatalmasat fejlődünk. A második mérkőzésen az UTE csapatával találkoztunk. Az elvesztett első szett után a lányok fordítani tudtak, és egyenlítettünk. A harmadik játszmában fej-fej mellett haladtak a felek, azonban nem tudtuk jól befejezni a támadásainkat, így az UTE került ki győztesen a párharcból.

 

Vasas SC U13 I. Osztály (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: február első felében hazai fordulón vettünk részt a Folyondár utcában. A Kaposvár ellen játszottunk: a győzelem mellett mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. Sajnos az edzéseken gyakorolt új elemekből keveset tudtunk pluszban megmutatni, ettől függetlenül ügyesen játszottak a lányok. 

A második mérkőzésen a Békéscsaba csapata ellen tudtunk szintén 3:0-ás sikert elérni úgy, hogy szintén mindenki játszott. Bár a lányok nem úgy játszottak, ahogy tudnak, a begyakorolt elemeket pedig most sem sikerült kamatoztatni, ám a második győzelmünket is megszereztük ezen a napon. 

Kasi U13 Sárga–Vasas SC Piros 0:3

BRSE Fehér–Vasas SC Piros 0:3

A hónap második felében Budapesten játszottuk le az első osztályú OMB soron következő fordulóját. A Kispest ellen a védekezésben begyakorolt elemek ritkábban jöttek elő, mint kellett volna, ám végül sikerült ezeket előhozni, és megnyerni a mérkőzést; ismét mindenkinek sikerült játéklehetőséget biztosítani. 

Ezt követően az Újpest ellen léptünk pályára. A fegyelmezetlen támadás és védekezés miatt nem voltam elégedett a második szettel, utána viszont sokat javultak a lányok, megnyertük a mérkőzést. 

Kispest SE A–Vasas SC Piros 1:3

UTE U13 Lila–Vasas SC Piros 1:3

 

Vasas U15 I. Osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Edzői értékelés: februárban két fordulón is részt vettünk a csapattal. Az első hétvégén Békéscsabára utaztunk, ahol a hazaiak Kék csapatával és a Gödöllő együttesével mérkőztünk meg. Jó meccsekre számítottam a hazaiak ellen, mert két veretlen csapat küzdött meg: a Békéscsaba a másodosztályból került fel az élvonalba, és eddig minden alkalommal győztesen hagyta el a pályát. A jó nyitásainkkal végig kontrol alatt tartottuk az ellenfelünk, amely bizonyította, a későbbiekben számolni kell vele.

A második mérkőzésünkön a gödöllőiekkel csaptunk össze. Mindenkinek pályára került, és örömteli, hogy a játékosok tudtak is élni a lehetőséggel.

Vasas Piros–BRSE Kék 3:0

Vasas Piros–Gödöllői RC 3:0

A hónap másik fordulóját hazai pályán rendeztük, a Dabronc és a Nyíregyháza volt az ellenfelünk. Az első fordulóban nagyon megizzasztott bennünket az első osztály másik újonca, így erre az összecsapásra most még jobban készültünk. Ennek tudatában nagyon fegyelmezetten játszva, a megbeszélt taktikát tartva viszonylag könnyű győzelmet arattunk. A Nyíregyháza jól felkészült belőlünk, sikerült is elvenniük tőlünk egy szettet. Ezek után viszont tudtunk váltani, és hozni a kötelező győzelmet.

Vasas Piros–Dabronc 3:0

Vasas Piros–Nyíregyháza 3:1

 

Vasas U15 II. Osztály (edző: Fazekas Szilvia)

Edzői értékelés: februárban két fordulón szerepelt az U15-ös Kék csapatunk; először a Jászberény és a Szeged együttesei ellen léptünk pályára. Szép játékot mutatva, mindkét mérkőzésünket sikerült megnyernünk.

Vasas SC Kék–JRK Kék 3:1

Vasas SC Kék–SZRSE Narancs 3:1

Majd következett a Kispest és a Szolnok elleni összecsapás. Örülök, hogy ezen a napon mindenkinek tudtam játék lehetőséget adni, szép játékkal, mindkét mérkőzést győztesként zártuk.

Vasas SC Kék–Kispest SE A 3:0

Vasas SC Kék–Szolnoki SPC 3:0

Vasas U17 I. Osztály (edzők: Szappanos Máté, Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: a hónapban egy fordulót rendeztek a korosztályban: az MTK és a Veszprém csapataival mérkőztünk meg.

Mindkétszer fegyelmezetten, pontosan röplabdáztunk. Agresszív nyitásainkkal leegyszerűsítettük ellenfeleink játékát, megkönnyítve ezzel a védekezésünket, emellett a nyitásfogadás utáni támadásépítéseink is jól működtek. Egyénileg és csapatként is megfelelően funkcionáltunk ezen a hétvégén.

Vasas SC Piros–MTK 3:0

Vasas SC Piros–Veszprém 3:0

 

Vasas U17 Kék I. Osztály (edző: Koltai Csanád)

Edzői értékelés: a Vasas U17 Kék csapatával a középszakasz második fordulóját hazai közönség előtt játszottuk le február 11-én. A csapat most is U15-ös és U20-as I. osztályú játékosokkal kiegészülve készült a tornára. A fordulót megelőző héten nagy hangsúlyt fektettünk az összeszokásra, egymásra hangolódásra. Most négy U15-ös korú és két U20-as korosztályban játszó fiatallal vágtunk neki a tornának.

Az első mérkőzésen a Szombathelyi Sportiskola csapatával mérkőztünk meg – ők az alapszakasz harmadik helyén végeztek. A mérkőzés elején már készültünk a válogatottban is játszó átlójuk ellen, aki a szombathelyiek egyik legjobbja. Egyedül a harmadik szettben tudtuk ráerőltetni a másik csapatra a játékunkat, ekkor jó nyitásokkal és mezőnyvédekezéssel sikerült az ellenfelünk fölé kerekednünk.

Vasas SC Kék–Szombathelyi SI A 1:3

A második mérkőzésen a Nyíregyháza csapatát fogadtuk. Elsősorban a két jól teljesítő szélső nyitásfogadó ütőjüket kellett hatástalanítanunk. Az első két szettben a lányok nem igazán értették, hogy mit kértem tőlük, nehezen állt össze a blokkvédekezésünk, és a nyitásaink sem voltak eredményesek. A harmadik szettre kezdett összeállni a védekezésünk, a negyedik szettben pedig sikerült is kiegyenlíteni. A döntő szettben végül elléptünk a Nyíregyháza mellett, az előnyt pedig a mérkőzés végéig megőriztük. Ezzel fontos győzelmet szereztünk az alapszakasz második helyén végző csapat ellen.

Vasas SC Kék–Nyíregyháza 3:2

A középszakasz sűrűbb menetrendje miatt februárban a harmadik fordulóra is sor került. Az MTK otthonába látogattunk, ahol a hazai és a balatonfüredi csapattal mérkőztünk meg. A fővárosiak elleni mérkőzés nem indult túl jól: számtalan nyitásfogadási hibát, támadási hibát vétettünk. A második szettben azonban feljavultunk, és képesek voltunk fordítani, ezt követően nem volt kérdés, hogy ki nyeri a találkozót.

MTK Budapest–Vasas SC Kék 1:3

A Balatonfüredi Röplabda Akadémia csapata nehezebb mérkőzésnek bizonyult, azonban az első két szettben alaposan megleptük őket, és nagy pontkülönbséggel vezettünk két szetten keresztül. Ekkor azonban a fürediek felébredtek, felvették a ritmust, rajtunk pedig a mentális és fizikai fáradás jelei kezdtek mutatkozni. A döntő játszmára visszatért a lelkesedés és a tűz, szerencsére a nyitásaink is feljavultak, így meglett a győzelem.

Vasas SC Kék–Szent Benedek RA Piros 3:2

 

Vasas U20 I. Osztály (edzők: Deák Ferenc, Gintner Domonkos)

Edzői értékelés: februárban sok mélyponton estünk át, ezek sajnos hatással voltak a mérkőzéseinkre is. A hónap második felére végül sikerült kimászni ebből a gödörből, és inkább pozitív képet mutatott a játékunk. Ennek ellenére, az eredmények még nem úgy jönnek, ahogy szeretnénk. A több türelem, a több munka meghozza majd a gyümölcsét. A középszakasz odavágóit lejátszottuk, jönnek a visszavágók, ahol még van esélyünk megküzdeni a hatos döntőért. Az elmúlt időszakban sok mindenen változtattunk, ezeknek a hatásai edzéseken már látszódnak. Reméljük, bízunk benne, hogy ezeket a meccseken is kamatoztatjuk majd, és győzelmekkel tudjuk zárni a fordulókat.


Középszakasz:

II. forduló

Vasas U20–UTE U20 0:3

Vasas U20–BRSE 2:3

III. forduló: 

Vasas U20–Nyíregyháza 0:3

Vasas U20–BDSE 2:3

IV. forduló:

Vasas U20–MTK 1:3

Vasas U20–SZRSE 1:3


Hirdetések