Nagy Dániel, 2024.03.13. | Birkózás

Négy vasasos érem született az U15-ösök nemzetközi válogatóversenyén, amit a birkózószakosztályunk rendezett meg a Sterbinszky-csarnokban.

Újabb hétvége, újabb érmek a vasasos birkózóktól: fiataljaink közül az U20-asok Németországban vettek részt nemzetközi versenyen, és szállítottak medálokat: Majer Barnabás, Kopasz Vendel és Arszunkaev Musza is aranyérmet szerzett, mellettük – a velünk közösen készülő szarvasi sportolók közül – Hajduch Nándor is első lett, Tóth Patrik pedig ötödikként végzett.

Az U15-ösökre fontosabb fellépés várt, külföldi indulókkal kiegészülve válogatóztak szabadfogásban, ráadásul a szakosztályunk által rendezett megméretésen, a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. Sillei Jankát nem lehetett megállítani, Pécsi Szebásztián, Shumeiko Kyryl és Láng Vince egyaránt harmadik lett, Bakosi Bálint pedig a negyedik helyet szerezte meg.
 


Az U20-as különítmény Németországban

„Az U20-asaink a hazai szövetség segítségével jutott el erre a viadalra. Felkészülési állomásnak tökéletes az esemény, hasznos meccseket birkóztak, Patrik ötödik helye is értékes, erős súlycsoportban küzdött. Biztató a formájuk, jót mozogtak, örülünk az eredménynek – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. – Szervezési szempontból örömteli, hogy hat ország vett részt a versenyen; nem volt teljes a létszám, picit többre számítottunk, de így is büszkék vagyunk a létszámra. A külföldi résztvevők irányából is pozitív visszajelzések érkeztek. Janka magabiztosan nyert, a súlycsoportjában viszont nem indult más nemzetbéli fiatal – neki a külföldi viadalok lesznek az igazi erőfelmérők. A bronzérmeseink közül Kyryl és Szebi is moldáv ellenféltől kapott ki; örülök, hogy a megszokotthoz képest eltérő stílusú birkózóval találkozhattak, gyűjthették a tapasztalatot. Szebi ráadásul csak az utolsó másodpercekben veszítette el a küzdelmet. Vince hazai riválissal szemben maradt alul, szoros meccsen. Nem vagyok teljesen elégedett, ennél többet is tudnak a fiatalok, de szerintem jókor jöttek bizonyos vereségek. Fontos hetek jönnek, májusban már jön az Európa-bajnokság!”


Hirdetések