Jenkei Dániel, 2024.03.09. | Röplabda

A Vasas Óbuda nem hagyott sem kétséget, sem kegyelmet a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-fináléban, így megszerezték a szakosztály történetének tizenhatodik MK-trófeáját.

MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA-VASAS ÓBUDA 0:3 (-18, -20, -21)

Érd Aréna, 2000 néző. Vezette: Szabó P., Bátkai-Katona

BRSE: Paskova-Kaneva 5, Pintér 10, Stepanenko 15, Strumilo 4, Kump 4, Kotormán. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Aydinogullari 2, Glemboczki 8. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 7, Papp O. 5, Bannister 18, Sillah 19, Abdulazimova 7, Gülübay. Csere: Juhár (liberó), Gyimes-Capet 1, Fricova. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Ahogy Török Kata is mondta a meccs után, a kupagyőzelmeket tényleg nem lehet megszokni, pláne nem megunni. 

Akármennyire is toronymagas esélyesként érkezett a Vasas Óbuda erre a mai fináléra Érdre, a vége ugyanolyan katarzis lett. És persze ebből kifolyólag rengeteget is kellett dolgoznia a mieinknek azért, hogy hozzák a papírformát.

Az első két szettben végig nagyon profi munkát láthattunk a mieinktől, a játszmák közepén elléptünk, és utána már nem is volt kérdés. Simán hoztuk ezeket a felvonásokat.


És bizony, pláne úgy gondoltuk, hogy nincs kérdés, amikor kétszettes előnyben, 12-3-as hengerrel kezdtük a harmadikat, ám a Békéscsaba dicséretes módon nem adta fel, és fokozatosan feljöttek, majd rángatták rendesen az oroszlán bajszát. Olyannyira, hogy 20-20-nál görög mesterünknek kellett időt kérnie, nehogy kicsússzon a kezünkből a kezdeményezés.

Innen azonban ismét az addig megszokott hidegvérű profizmust láthattuk, és végül nagyjából kilencven perc alatt sikerült lezárni a párharcot.

Az utolsó pontunk Sillah érdeme volt, majd jöhetett a szokásos kupagyőztes formát hozó Vasas-táborral a szokásos, ám mégis megszokhatatlan ünneplés.

Ízlelgessük csak: a Vasas női röplabda szakosztálya immár tizenhatszoros Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát!

 

ARANYSZAVAK
Giannis Athanasopoulos, vezetőedző: - Boldog vagyok, remek munkát végeztek a lányok, és gratulálok a Békéscsabának is, mert nem adták fel. Jó lecke volt nekünk a harmadik szettben, hogy soha nem szabad kiengedni, vagy előre örülni valaminek. Összességében azonban úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, és bár ahogy mondtam, akadt némi hullámzás, de ez betudható annak, hogy régóta nem játszottunk tétmeccset. Van mit ünnepelni, így meg is fogjuk!
Juhár Dalma: - Gratulálok a csapatnak, szerintem ez nagyon magabiztos siker volt! Az utolsó szettben volt csak megingás, de hát női sport a miénk is, ennyi belefér... Nagy szívvel játszottuk, emellett pedig nagyon pontosan betartottuk a taktikát, ezért sikerült ilyen jól ez a döntő. Egységes csapat vagyunk, mindenki kivette a részét a győzelemből, azok is, akik ma kevesebbet játszottak, vagy nem léptek pályára. Ez a negyedik kupagyőzelmem, szeretném megszerezni a szezon végén a negyedik bajnoki címemet is, de most hadd örüljünk a ma estének! 
Török Kata: - Megpróbáltunk nagyon fókuszáltak és stabilak lenni, én magam is nagyon erre törekedtem ezen a meccsen, és örülök, hogy hozzá tudtam tenni a sikerhez. A végén volt egy kis izgalom is, de így talán még jobban tudunk örülni a kupagyőzelemnek. Ezt az érzést nem lehet megunni, és ugyanúgy meg fogjuk ünnepelni, mint az eddigi aranyérmeinket!

Hirdetések