Jenkei Dániel, 2024.03.08. | Vízilabda

Szinte végig úgy tűnt, többgólos vereség lesz a vége, de az utolsó percekben Burián vezérletével 12-11-re mentettük az EK-nyolcaddöntő első összecsapását. Március 23-án mindenkire szükség lesz a Komjádiban!

Eurokupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Jug Dubrovnik-VasasPlaket 12-11 (2-2, 5-3, 2-2, 3-4)

Gólszerzőink: Burián G. (4), Rasovics Sz. (2), Konarik Á. (2), Dedovics N., Bátori B., Batizi B.


Kívülről kicsit álmoskásnak tűnt a meccs eleje, de a vízben igazából öldöklő csata zajlott ettől még. A Jug játszotta a maga fizikális, intenzív pólóját, és bár mi lőttük az elsőt, utána már egyszer sem állt nekünk a meccs.

Bőven voltak hibák mindkét oldalon, de a Dubrovnik talált előbb magára, a második negyedben már 7-3 állt a táblán, ami nem nézett ki jól, aztán Konarik és Burián gyorsan villantak, így visszajöttünk a félidőre mínusz kettőre.

A harmadik negyed egál lett, a negyedikben pedig újra jött gyorsan két hazai gól, sőt, az ötgólos vezetésért is támadtak Jokovicsék. Lévai bravúrjaira is többször szükség volt ebben a periódusban, hogy meccsben tudjunk maradni.

Ehhez a helyzethez képest a 12-11-es végeredmény igazán kiváló a saját szemszögünkből, nagyot mentek a mieink a végén, a meccs vasasos hőse, Burián az utolsó egy percben például kétszer is betalált.

Mi más is mondhatnánk: ez egy abszolút biztató idegenbeli részeredmény, március 23-án pedig mindenki a Komjádiba! Hangos szurkolótáborral a hátunk mögött ugyanis bőven lesz esély a továbbjutásra!

Itt Dubrovnikban pedig a meccs után nagy örömmel láttuk korábbi klasszisunkat, a helyi illetőségű Miho Boskovicsot, aki boldogan, nagy szeretettel üdvözölte régi vasasos ismerőseit.
 

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések