Nagy Dániel, 2024.03.05. | Judo

Fiatal cselgáncsozónkat nem lehetett megállítani a kecskeméti versenyen.

Fontos hazai verseny várt a múlt hét végén a juniorkorú cselgáncsozókra, akik országos bajnokságon mérhették össze a tudásukat Kecskeméten. A Vasas judósai közül hárman is tatamira léptek, közülük Kiss Levente (90 kg) szállt harcba a legnagyobb reményekkel; jó formában és nagy tervekkel érkezett a megméretésre.

Ennek megfelelően megmutatta, hogy számolni kell vele a folytatásban is, mind a négy összecsapását megnyerve aranyérmet szerzett, ami biztató a közelgő nemzetközi események előtt.

Rajta kívül két, a korosztály cselgáncsozóinál fiatalabb duónak, Szabó Viviennek (52 kg) és Bartyik Izának (57 kg) is szurkolhattunk, akik elsőéves ifikként (!) szépen helytálltak a náluk 4-5 évvel idősebbek között.
 


 

„A lányok egyaránt hetedikek lettek, de büszkék vagyunk rájuk, odatették magukat az idősebbek mezőnyébe. Iza – aki nagyon szoros meccsen kapott ki – esetében külön kiemelném, hogy néhány nappal ezelőtt a budapesti tanulók között Jó tanuló, jó sportoló díjjal tüntették ki – mondja a cselgáncsszakosztályunk vezetője, Bere Tamás. – Levi remek meccseket vívott, mind a négy összecsapását behúzta. Taktikus, biztonsági cselgáncs jellemezte, hiszen jól ismerik egymást a versenyzők, fölösleges kockázatot nem érdemes vállalni. Az első három mérkőzését dobással, leszorítással nyerte, vezető helyzetből, így nem is volt ok az izgalomra. A döntőt nagy érdeklődés övezte, két teljesen különböző stílusú judós találkozott; a golden score-ban dőlt el a meccs, Levi pedig lábszárátforgatással ipponra dobta az ellenfelét. Legközelebb április második felében, az olaszországi junior Európa-kupán lép tatamira, addig pár héten át nyugodtan készülhet – mentálisan és fizikálisan is jó állapotban van, bízunk a sikeres folytatásban!”


Hirdetések