Nagy Dániel, 2024.03.01. | Műkorcsolya

Szinkronkorcsolyázóink Dresden Cupon megszerzett ezüstéremmel bizonyították, hogy egyre jobb formában vannak a szép lassan közelgő világbajnokság előtt.

A SEAT Budapest Cupon a világ legjobb szinkronkorcsolyázói között mérette meg magát januárban csapatunk, a Team Passion, amely a felnőttek között a 8. helyen végzett, emellett több másik korosztályban is megmérette magát.

Nem sokkal később lengyelországi megméretés következett, amin sajnos nem tudtunk teljes kerettel részt venni, a múlt hét végén viszont Németország felé vették az irányt a lányok, akik a Dresden Cup második helyét szerezték meg.

„A Budapest Cup után sérülések és betegségek hátráltattak minket, négyen-öten influenzától szenvedtek, a lengyelországi verseny előtt közvetlenül is volt olyan korisunk, aki láz miatt végül nem tudott elutazni velünk. A beugrónkra ilyenkor óriási feladat hárul. Ennek ellenére a lányok mindent megtettek, hogy megmutassák, ilyen helyzetben is képesek színvonalas programokat futni. Egy-két értékes pontot veszítettünk, ám így is szépen helytállt a csapat – mondja Kendelényi-Gulyás Erika, a Team Passion vezetőedzője, aki a drezdai megméretéssel folytatja. – A németországi túra előtt szerencsére már megfelelő létszámmal tudtunk készülni, jó állapotban érkeztünk meg az eseményre, ami az eredményben is megmutatkozott: a nemzetközi versenyek tekintetében a rövid programban és a kűrben is az évad eddigi legjobb pontszámát kaptuk. Szerettünk volna aranyérmet szerezni, viszont az idényrekord ellenére is maradtak pontok a produkciónkban, emiatt lettünk másodikak. Bízom benne, hogy folytatjuk a fejlődést, és akkor az áprilisi világbajnokságon is jó eredményt érhetünk el.”
 

Ezekben a napokban a Team Passion a Vasas Kupán lép jégre.

„Az esemény teljes mértékben a felkészülést szolgálja, annak viszont örülünk, hogy a seniormezőnyben a svéd Team Inspire csapata is elindul, amely komoly vetélytársnak számít. A legfőbb cél, hogy a drezdai elveszített technikai elemeket megcsináljuk, és a pontszámokban is megmutatkozzon a munkánk. A Vasas Kupán a seniorok mellett a mixed age és a pre-juvenile kategóriában is ott leszünk, az előbbi együttesünkre pedig áprilisban is vár még egy komoly megméretés.”


Hirdetések