Nagy Dániel, 2024.02.28. | Judo

Túl vannak az év első versenyein klubunk fiatal cselgáncsozói; Bere Tamás szakosztályvezetőt kérdeztük a start kapcsán.

Szép lassan beindul a cselgáncsozók 2024-es évada, egyre sűrűbbek lesznek a különböző versenyek, de már az esztendő első heteiben sem maradtak megméretések nélkül a fiatalok, ennek megfelelően a Vasas judósai is tatamira léptek.

A diák A, B, C és a serdülőkorosztályba tartozó sportolók regionális versenyen szerepeltek eredményesen januárban, többen pedig a szlovéniai Lendva Kupán is bizonyítottak, az U12-es, az U14-es és az U16-os korosztályban is érmeket ünnepelhettünk. Február második felében pedig az ifiknek országos bajnokságot rendeztek Szegeden: Damm Olivér (46 kg) ezüst-, Bartyik Szofi (57 kg) pedig bronzérmet szerzett.
 


Vasasosok az ifi ob-n

„Januárban folytattuk az előző év végén megkezdett alapozó munkát, az erőnlét fokozásán túl már a speciális, judo irányú erőnlétre is nagy hangsúlyt fektettünk. Január végén már voltak események, a juniorkorú Kiss Leventének is volt rangsorversenye, azon vitatott körülmények között végzett a második helyen; szépen fejlődik, bizakodóak vagyunk a folytatással kapcsolatban. Kiss Szabolcsnak sajnos a derékproblémája leküzdése után a mandulájával is meggyűlt a baja, műteni kellett, így nem tudott elindulni az ifi ob-n. Vele majd a teplicei Európa Kupára készülünk – mondja Bere Tamás szakosztályvezető. – Az emlegetett ob-n fiatalokkal indultunk, a két érmesünk egyaránt elsőéves ifjúsági cselgáncsozó: Szofi nagy riválist győzött le, és Olivér is remekül szerepelt, de a többieket is illeti a dicséret. Március-április tájékán sűrűsödik a versenynaptár, jönnek a nemzetközi megméretések, Kiss Levire pedig már ezen a héten is fontos feladat vár, a junior ob-n lép fel Kecskeméten.”


Hirdetések