Jenkei Dániel, 2024.02.27. | Vízilabda

Hivatalossá vált, hogy a szezon hátralévő részében az A-Híd névadó szponzorként nem folytatja a szerepvállalását felnőtt vízilabdacsapatunknál, támogatóként azonban továbbra is pólósaink mellett maradnak. A szakmai célok az új helyzetben is változatlanok. Markovits László klubelnököt kérdeztük.

- Mik voltak az első gondolatai, amikor megtudta, hogy az A-Híd a szezon második felét már nem tudja névadó szponzorként vállalni?
- Az elmúlt 22 évben, amióta a Vasas SC elnöke vagyok, nem ez az első, és vélhetően nem is az utolsó olyan alkalom, amikor valamilyen okból kifolyólag egy kiemelt támogatónk ilyen lépésre kényszerül. Pontosan tudom, hogy az Apáthy-család számára sem volt ez egy könnyű döntés, mi pedig csak hálával tartozunk nekik, hiszen nélkülük a Vasas felnőtt vízilabdacsapata nem tudott volna ilyen mértékben megerősödni az elmúlt közel négy évben, dobogós helyezéseket elérve, illetve nemzetközi kupát nyerve. Búcsúról egyébként nincs szó, az A-Híd támogatóként továbbra is a csapat mellett marad, és abban maradtunk, hogy amennyiben a cég lehetőségei pozitív irányba változnak, akkor néhány hónap múlva újra egyeztetünk arról, hogy a 2024/25-ös szezonban mekkora szerepet tudnak vállalni.


- Tehát most annyi biztos, hogy a szezon hátralévő részében VasasPlaketként fognak szerepelni. Ez a változás pontosan mivel jár a csapat számára?
- A csapat ebből semmit sem fog érzékelni, ahogy erről ma személyesen is tájékoztattam őket. Megvan a pénzügyi fedezetünk, hogy az eredeti költségvetés szerint befejezzük a szezont. Ahogy minden esetben, itt is volt b-tervünk, hiszen az A-Híddal megkötött legutóbbi megállapodásunkban benne volt annak a lehetősége, hogy a szezon közben, bizonyos időintervallumban felmondják a névadó szponzori szerződést. Tehát semmilyen váratlan, vagy inkorrekt dolog nem történt részükről. 


- Ez megnyugtató, de mi lesz utána, hogyan alakul a távolabbi jövő? 
- A 2024/25-ös szezont is tervezzük már, zajlanak a tárgyalások, születtek megállapodások, így abszolút bizakodóak vagyunk ilyen téren. Ennek jegyében köteleződtünk el Szlobodan Nikics vezetőedzővel is 2026-ig, hiszen továbbra is szeretnénk a vízilabdacsapatunkat magas szinten tartani. Erős Vasasban és nemzetközi szereplésben gondolkozunk a következő idény kapcsán is. Annak az alapelvnek a mentén, hogy addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér, így a kötelezettségeinknek mindig eleget fogunk tenni. 


- Cél új névadó szponzor megnyerése?
- Abszolút dolgozni fogunk ezen, hiszen ez nemcsak a Vasas, hanem az egész magyar vízilabdasport érdeke.


- Hétvégén ráfordulunk a mostani szezon legfontosabb részére. Mik az elvárások? 
- Mivel a feltételek továbbra is adottak, így a szakmai célok változatlanok az idei szezon kapcsán. A legfontosabb, hogy elérjük a bajnoki döntőt. Nagyon bízom benne, hogy mindenki érzi ennek a súlyát, és az lebeg a csapat előtt, hogy teljesítsék ezt a mérföldkövet, ami egyrészt a további építkezés, másrészt a klub hagyományai és a szurkolóink miatt is nagyon fontos lenne. 

 


Hirdetések