Nagy Dániel, 2024.02.25. | Jégkorong

A vezetőedzők segítségével áttekintjük, hogy áll az U20-as, az U18-as és az U16-os jégkorongcsapatunk a jelenlegi évadban.

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, a legidősebb utánpótlás jégkorongcsapatunk, vagyis az U21-es együttes a magyar bajnokság A2-es alapszakaszába jutott be a kvalifikáció után, amelyben a fiatalok január végén játszották az utolsó meccsüket: sajnos a hármas utolsó helyén végeztünk, egyszer, a DVTK elleni hazai meccsen sikerült begyűjteni a három pontot. A gárda februárban az osztrák-magyar bajnokságra fókuszált, amelyben a ’Placement round’ szakasz kezdődött meg szombat este, az Okanagan akadémia elleni 3–2-es vereséggel.

„A hazai pontvadászatban valamiért nehéz nekünk a Debrecen ellen játszani, nem találtuk meg az ellenszert, vasárnap este viszont fontos fellépésünk lesz a DEAC ellen, az osztrák-magyar ligában – bízom benne, hogy meg tudjuk törni a negatív szériát – mondja az U21-es vezetőedző, Nagy László. – Az alapszakasz mindkét bajnokságban véget ért, jelenleg az osztrák-magyar helyosztója zajlik, ugyanis nem kerültünk be a rájátszásba. Voltak bravúros győzelmeink is az elmúlt időszakban, Bécsben és St. Pöltenben például mindössze tizenkét játékossal számolhattam, mégis nyertünk az előbbi helyszínen, míg az utóbbin pontot szereztünk. Presztízscsaták várhatók még, a helyosztók és a playoff után pedig folytatódik a magyar bajnokság, amelyben még nem tudjuk, ki ellen játszunk majd.”
 


 

Az U18-as magyar bajnokság alapszakaszában szoros versenyfutás zajlott az első három helyezett között, mi végül másodikként zártunk (2024-ben az összes meccsüket megnyerték a fiúk), míg az osztrák-magyar ligában negyedikek lettünk.

„Nagyon jól sikerült az alapszakasz vége mind a két pontvadászatban: hazai porondon ez a második pozícióra volt elég, úgyhogy előkelő helyről választunk majd ellenfelet a folytatásra. Az osztrák-magyar ligában választani nem tudtunk, viszont a papíron legerősebbnek vélt együtteseket elkerültük a negyedik hellyel” – magyarázza az U18-asokat irányító Jánosi Csaba, aki az osztrák-magyar negyeddöntő előtt nyilatkozott, azóta viszont a fiatalok lejátszották a BJA elleni, két győzelemig tartó párharcot, ami három meccset hozott, a végén pedig – szombat este – izgalmas összecsapás végén az ellenfelünk örülhetett. A magyar bajnokság az osztrák-magyar liga végeztével folytatódik majd.

Az U16-osok magyar bajnokságában a Vasas ötödikként zárta az A1-es alapszakaszt, és már a középszakasz küzdelmeinek is vége, legalábbis a mieink szempontjából. 

„A középszakasz elején már voltak létszámproblémáink, ha jól emlékszem, az Újpest ellen négy-öt U14-es hokissal kiegészülve álltunk ki, a következő héten pedig – a BJA U15 ellen – halasztanunk kellett, összesen nyolc egészséges játékosunk volt akkor – emlékszik vissza Sommer Tamás vezetőedző. – Felborult a menetrendünk, egy héttel ezelőtt három nap alatt három meccset játszottunk le, változó teljesítménnyel, elfáradtak a fiatalok a végére. Arra várunk, hogy ki lesz az ellenfelünk – nagy valószínűséggel a FEHA19-cel, vagy a BJA U15-tel nézünk farkasszemet a negyeddöntőben.”


Hirdetések