Jenkei Dániel, 2024.02.24. | Vízilabda

A semleges nézők nagyokat csettinthettek, hiszen összesen ötvenháromszor (!) rezdült a háló a Vasas-Honvéd Komjádi-kupa elődöntőben, amit végül a Honvéd nyert ellenünk.

Komjádi-kupa, eldöntő
Vasas SC–Honvéd 26–27 (2–5, 6–5, 6–4, 3–3, 9–10) - ötméteresek után

Gólszerzőink: Konarik Á. (6), Lakatos S. (5), Batizi B. (4), Peőcz Á. (4), Tóth M. Z. (3), Gábor L. (2), Ragács B. (2)


Hogy milyen a színvonal egy Komjádi-kupa elődöntőn?

Nos, hát olyan, hogy még a segédedzők is olimpiai bajnokok... A mieinknél ugyanis Bóbis Máté munkáját Szlobodan Nikics támogatta ismét, a Honvédnál pedig Szivós Márton "mögé" leült Hosnyánszky Norbert.

A vízben pedig a játékosok is kitettek magukért (igaz nem védekezésben), a végére igazi presztízscsata alakult ki, akárcsak tavaly a bajnoki eldöntőben a "nagyoknál". 

Annak már kevésbé örültünk, hogy a vége megint ugyanaz lett, a Honvéd egy maratoni, huszonegy dobást magába foglaló büntetőpárbaj végén nyerte meg ugyanis a meccset. 

Mondjuk már előtte sem unatkoztunk, 17-17-re végződött a rendes játékidő, amelynek az elején a Honvéd dominált, de utána az OB I-es játékosaink vezérletével szépen visszakapaszkodtunk, sőt, a negyedik negyed elején már kettővel mi vezettünk.

Innen azonban megint a Honvéd percei következtek, így már annak is nagyon kellett örülni, hogy Lakatos Soma egy bravúros góllal egy másodperccel a vége előtt döntetlenre mentette a partit.

Aztán jött a már megénekelt ötméteres-párbaj, amely után a Honvéd a Szeged elleni döntőre, mi pedig a Miskolc elleni bronzmeccsre készülhetünk. Utóbbira vasárnap délután kettőkor kerül majd sor a Komjádiban.

Csapatunk vezetőedzője, Bóbis Máté így értékelt honlapunknak:
- Ilyen kiélezett meccsre számítottunk, egy rossz szavam nem lehet a fiúkra, itt ma mindenki beledöglött a vízbe. Visszajöttünk egy komoly hátrányból, sőt, a végén nekünk állt a meccs, de egy kicsi hiányzott. Nyilván az ifijátékosok nem feltétlenül vannak hozzászokva az ilyen hőfokú meccsekhez, így születtek rossz döntések, de éppen ezért is mondom azt, hogy ez az egész Komjádi-kupa rendkívül hasznos a fiataloknak. Rengeteget lehet tanulni a mai meccsből is, holnap pedig megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet.

Hirdetések