Gy. Szabó Csilla, 2024.02.23. | Karate

Téli táborral kezdték az új esztendőt a Vasas ifjú karatékái, február közepén pedig csapatépítő programmal színesítették a téli felkészülést. A decemberi sikeres övvizsgákat követően újabb munkával teli félév indult a szakosztály életében.

Több mint harminc utánpótláskorú sportolónk vett részt a Vasas SC dojóban január első hetében megrendezett három napos, bejárós rendszerű téli táborban. A programban az erősítő és karate edzések mellett játékok, vetélkedők is szerepeltek, a legnagyobb sikere pedig a lézerharcnak volt, amelyre külsős helyszínen került sor. A fiatalabbak maximálisan kihasználták a tábor kínálta lehetőségeket, mindhárom napon aktív résztvevők voltak, az idősebbek pedig pénteken csatlakoztak hozzájuk.

„A decemberi övvizsgát követően, az év elején fokozatosan lendülünk bele a komolyabb munkába, amely már a június újabb megmérettetésre készíti fel sportolóinkat – tudtuk meg szakosztályunk edzőjétől, Klement Kármentől. – Éppen ezért az évindító téli táborban még inkább arra helyeztük a hangsúlyt, hogy a különböző csoportok tagjai jobban megismerjék egymást, közösségünk összekovácsolódjon. A pénteki záró napon nagyon jó volt látni, ahogy az idősebb, tapasztaltabb karatékáink a kisebbeket segítették, s amilyen szeretettel fordultak hozzájuk. Ez utóbbi egyébként most is kölcsönös volt. A közösségi érzés mélyítését a játékok különösen jól segítik, ezért is voltak többségében az ilyen jellegű foglalkozások.”


A Vasas SC új dojója rendre megtelik a sportág iránt érdeklődő fiatalokkal

 

A nyári övvizsgára felkészítő komolyabb munka január közepén kezdődött meg a Vasas dojójában, amit egy hónappal később, vagyis a múlt hét szombaton, hagyományos csapatépítővel színesítettek az Egri Tamás által irányított szakosztályban. Erre olyan sok jelentkezés érkezett, hogy már két héttel korábban le kellett zárni a listát, s így is több mint ötven gyermek gyűlt össze az elősorban szórakoztató elemeket tartalmazó programra. Egri Tamás és Klement Kármen munkáját három idősebb, zöld, illetve kék öves sportolónk segítette, akik gimnazista lévén, ezúttal a tanulmányok által előírt közösségi szolgálat keretében töltötték napjukat a dojóban.

„Olyan jó volt a hangulat, hogy észre sem vettük, milyen sokan voltunk. Ebben természetesen annak is nagy szerepe lehetett, hogy a gyerekek már ismerik a dojo szabályait és igyekeznek azokat betartani. A szombati csapatépítő napunkon a játékon volt a hangsúly, három hasonló tudású csoportban egész nap vetélkedtek egymással a gyerekek. A nap végére pedig igazi közösséggé kovácsolódtunk” – zárta beszámolóját Klement Kármen, aki szerint februárban dől el, hogy az elmúlt hat hónapot övvizsgával záró kezdők közül kik folytatják a dojó mellett három iskolában és egy óvodában folyó edzéseket. A továbbiakban a nyári övvizsgára való felkészülés mellett a szakosztály a tavasszal újrainduló toborzásokra fókuszál.  


Hirdetések