Nagy Dániel, 2024.02.20. | Birkózás

A múlt hét végén folytatódott a korosztályos válogatók sora: az U20-as szabadfogásúak és leánybirkózók küzdelmeit rendezték meg, előbbiben pedig a vasasos fiatalok vitték a prímet.

Kiskunfélegyháza adott otthon az U20-as szabadfogású és leánybirkózók első idei válogatójának. A viadalról természetesen a Vasas sportolói sem hiányoztak, igaz, nem teljes csapattal tudtunk indulni, a sérülések és a betegségek megtizedelték a létszámunkat.

Ennek ellenére a jó eredmények nem maradtak el, sőt! Aranyérmet szerzett Baráth Károly, Kopasz Vendel, Arsunkaev Musza és Veress Bence, második lett Majer Barna és Munk Maja, a dobogó harmadik fokára pedig Fábián András és Rosz Bendegúz állt fel.

A magas éremtermésnek hála pedig a szabadfogású csapatpontversenyt is megnyertük, ráadásul magabiztos előnnyel, majdnem kétszer annyi egységet szerezve, mint a második helyezett.
 


 

„A teljes képhez hozzátartozik, hogy a mezőny nem volt teljes, a többi klubból is voltak fontos hiányzók, ettől függetlenül jól birkóztak a sportolóink. Főleg a négy győztesünk: érett, fegyelmezett, összeszedett produkciót mutattak be, technikailag sem lehetett panasz rájuk. Karcsi sérülés és kihagyás után tért vissza, de éretten küzdött, megemelem a kalapomat előtte. Vendel is jól teljesített, Muszát pedig nem tudták megszorítani; nála a nemzetközi megméretéseken lesz majd igazán a hangsúly. Veress Bence is fegyelmezett volt, simábban győzte le az ellenfelét, mint vártuk – mondja edzőnk, Wöller Gergő. – Munk Maja és Majer Barna birkózása kellemes meglepetés volt, utóbbi a csapattársától, Karcsitól kapott ki az 57 kilósok döntőjében – erős mezőny gyűlt össze abban a súlycsoportban. A bronzérmes Fábián Andris ismét súlycsoportot váltott, mégsem játszott alárendelt szerepet; hogy melyik lesz a végső kategóriája, azt még meglátjuk. Bendegúz az edzéseken jobban teljesített, váratlan vereségbe szaladt bele, míg Gazdag Ádám korábban esett ki, ő még nem volt százszázalékos állapotban. Elégedettek lehetünk a látottakkal és az eredménnyel!”


Hirdetések