Nagy Dániel, 2024.02.16. | Birkózás

Sorban érkeznek az évad kiemelt korosztályos birkózóversenyei, legutóbb az U15-öseinken volt a sor, hogy válogatón bizonyítsanak Kecskeméten.

Február első felében elkezdett sűrűsödni az utánpótláskorú birkózók versenynaptára, az elmúlt napokban több válogatót is rendeztek, ami az évad későbbi, nemzetközi versenyei miatt meghatározó fontosságú volt.

Kötöttfogásban az U15-ösök és az U20-asok is összecsaptak, előbbiek között Fehér Lőrinc, utóbbiaknál Tótok Péter szerzett ezüstérmet. Ezt követően a serdülők esetében a szabadfogásúakon és a lányokon volt a sor:  Sillei Janka, Pécsi Szebásztián, Kyryl Shumeiko és Láng Vince is megnyerte a súlycsoportját, míg Bakosi Bálint harmadik lett, Vékás Kovács Vendel pedig ötödikként zárt.
 


Sillei Janka a dobogó tetején

„Az országos bajnokságok mellett a válogatókon múlik, melyik fiatalok kerülnek be a nemzeti csapatba. Tótok Peti esetében picit fájó az ezüst, de mindent megtesz majd, hogy kijavítsa a folytatásban ezt az eredményt, míg Lőrinc bevállalta a kötöttet, pedig inkább a szabad az ő kategóriája, ennek ellenére az ő medálja nagyon szépen csillog – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő a budapesti eseményről, majd áttér a kecskemétire. – A négy aranyérmesünk tavaly is kivívta a válogatottságot, ez a cél idénre is, annak ellenére, hogy súlyt váltottak, amibe viszont még nem erősödtek bele teljesen. Janka kimagaslott a mezőnyéből, Vincének apró megingása volt, de ő is fölényesen tudott nyerni. Kyryl és Szebi is magabiztos volt, de ők sem dőlhetnek még hátra, a folytatásban is legalább ennyire oda kell tenniük magukat. Az Európa-bajnokságuk a tavalyihoz képest korábban, májusban lesz megrendezve, így minden verseny kiemelt fontosságú. Szombaton az U20-asok válogatóznak majd szabadfogásban és a nők között; sajnos betegséghullám sújt minket, így a tervezettnél kevesebben indulunk el rajta, de bízunk így is a jó eredményben!”


Hirdetések