Nagy Dániel, 2024.02.14. | Kézilabda

Harcoltunk, de az első húsz percben összeszedett nagy hátrányból nem volt esélyünk visszajönni a DVSC ellen.

NB I 15. forduló

Vasas SC–DVSC-Schaeffler 22–32 (10–16)

Vasas SC: Zsigmond (kapus) – Mihály 1, Ferenczy 1, Dombi, Szilovics 1, Vámosi 2, Oláh 1. Csere: Boldizsár 4, Sirián 3, Pénzes 3, Lengyel 2, Györfi 2, Fodor 1, Domokos 1, Juhász, Balog (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 1/5 , ill. 1/1


BL-csapat látogatott hozzánk szerda délután az NB I 15. fordulójában, a remek formában lévő DVSC-Schaefflert fogadtuk. Az esetünkben sajnos az ötmeccses pontszerzés nélküli sorozatot lehetett kiemelni a beharangozóban; az előzmények és az erőviszonyok ismeretében – bár nem feltett kezekkel futottunk neki a meccsnek – elsősorban részcélokat fogalmaztunk meg, hiszen egyfajta felkészülésként is fel lehetett fogni a találkozót, mivel a következő hetekben többször a tabella alapján közvetlen riválisnak számító csapatokkal csapunk majd össze.

Az első hét perc 2–2-vel zárult, mindkét fél dekoncentráltan kezdett. Ebből az állapotból viszont a debreceniek tudtak kitörni, nekünk pedig szenvedős tíz perc következett, gól nélkül. Nem csoda, hogy tetemes hátrányba kerültünk, 2–8-at mutatott az eredményjelző negyedóra játék után. A holtponton nem sikerült egyből átlendülni, a félidő utolsó tíz perce viszont már jobban mutatott, igaz, hiba így is bőven akadt a játékunkban. Zárkóztunk, a kihagyott heteseink (3-ből semmi…) ellenére is: a szünet előtti hét gólunkból hatot Pénzes Laura és Sirián Szederke vállalt, egyenlő arányban – utóbbi a dudaszó előtt alakította ki a 10–16-ot.
 


 

Debreceni találatokkal indult a második játékrész, majd 4–1-es futással zárkóztunk, igaz, ez csak annyit jelentett, hogy az utolsó negyedóra 16–22-es állásról kezdődött meg. Közelebb már nem férkőztünk a DVSC-hez, a hajrában a legfőbb kérdés az volt, tízen belül vagy kívül maradunk. Végül kereken tíz lett közte, Vámosi Panna góljával alakult ki a 22–32-es végeredmény. 

Amiatt bosszankodhatunk, hogy a helyzetek, lehetőségek ott voltak előttünk, amivel szorosabban alakult volna a mérkőzés, ám nem tudtuk őket kihasználni; bízzunk abban, hogy a pozitív elemekből tovább tudunk építkezni, és a közelgő összecsapásainkon már pontot, pontokat ünnepelhetünk majd.

Ezen a hétvégén nem játszunk meccset, legközelebb jövő pénteken lépünk pályára, a Dunaújváros otthonában.

ÉRTÉKELÉS

Konkoly Csaba vezetőedző: „Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez, illetve a magyar bajnokságban és a BL-ben való szerepléshez. Tudtuk, hogy nemzetközi topkategóriás csapat érkezik hozzánk; a részcélokat tekintve főleg a futásmennyiségben igyekeztünk felvenni a versenyt az ellenfelünkkel. Az első tizenöt percben talán túlságosan is tiszteltük őket, ez főleg a támadójátékban mutatkozott meg, ám magunkra találtunk, az pedig örömteli, hogy hatgólos különbségig tudtunk zárkózni. A meccsben ennél több nem igazán volt; voltak sérültjeink, akik miatt variálni kellett a felállást. A labdaeladásaink száma nem megfelelő, ebből a DVSC többször is könnyű gólt szerzett. Dolgozunk tovább, nekünk mások a céljaink; remélem, hogy a következő meccseken a munkánk az eredményben is megmutatkozik majd.”

Balog Judit: „Szerettünk volna tisztességesen helytállni, ez ha nem is végig, de részben sikerült ma. Hullámvölgyben vagyunk, nap mint nap azért dolgozunk, hogy kimásszunk belőle. Szerintem jó úton járunk, ebből a mérkőzésből pedig a pozitívumokat visszük tovább.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések