Nagy Dániel, 2024.02.12. | Röplabda

Korosztályos röplabdacsapataink edzői értékelték a fiatalok januári teljesítményét.

Vasas U12 Piros, Kék (edzők: Koltai Csanád, Deák Ferenc és Farkas Lili)

Edzői értékelés: az U12-es bajnokság utolsó fordulója január hatodikán került hazai pályán megrendezésre; csapataink jó formában, izgatottan várták a fordulót. A Vasas Piros csapata a két listavezetővel mérkőzött meg, gyakorlatilag tét nélkül vágtunk neki az eseménynek. A Szombathelyi Sportiskola csapatával kezdtük a napot: a túloldalon rendkívül összeszokott és tapasztalt együttes fogadott minket, szervezett és jól nyitó gárdájukkal szemben csak kapaszkodni tudtunk. A lányok ezt most picit elizgulták, nagyon görcsösek voltunk. A Békéscsaba ellen már sajnos minden hitünket elveszítettük. Nem tudtunk erős ellenfelek lenni, a hazai pálya agyonnyomott minket.

A forduló meglepetéscsapata és abszolút nyertese a Farkas Lili kolléganőm által vezényelt Kék csapat volt. Az osztályozó volt a tét, de a kiesés is ott lógott a levegőben. Azonban a forduló első mérkőzése varázslatos sikert hozott a Szombathely B csapata ellen, 3:0 arányban múlták felül az ellenfelet, jó színvonalú meccsen, az edzésen gyakorolt játékkal.

Ezt még tetézni tudta a csapat a Budaörs együttesének megverésével, amivel biztosították helyüket a másodosztályban, és végül az alapszakasz harmadik helyén zártak, ezzel nagy sikert elérve a korábbi sorozatos vereségek után.

 

Vasas SC U13 I. Osztály (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: január 21-én, vasárnap folytattuk az első osztályban a középszakaszt. Két, számunkra ismeretlen csapat ellen játszottunk ezen a napon. A hazai BVSC ellen kissé álmosan kezdtük a mérkőzést, sajnos az első szettben az egyik játékosunk is megsérült. Az első két szett sikere után a harmadikban a játékosok a begyakorolt védekezési technikát és taktikát is sokszor elhagyták, így ott sajnos veszítettünk egy szettet, de a negyedik szettben újra megfelelően teljesítettünk, és lezártuk a mérkőzést. 

Vasas SC U13 Piros–Bvsc Zugló 3:1 

A Tatabánya ellen változó volt a játékosok teljesítménye, de ismét mindenkit pályára tudtam küldeni. Változatos felállásokkal is nyerni tudtunk, a harmadik szettben egy, korábban együtt még nem szereplő négyes nagy hátrányból tudott felállni, és ezzel behúztuk a mérkőzést. 

Vasas SC U13 Piros–TRSE kék 3:0

 

Vasas U15 I. Osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Edzői értékelés: elkezdődött az U15-ös bajnokság középszakasza, hazai pályán. Az első osztály újoncát, a Dabronc csapatát fogadtuk a Folyondár utcában, akik igencsak megleptek bennünket jó nyitásaikkal és lelkes mezőnymunkájukkal. El is veszítettük – az idei szezon során először – az első játszmát. A második szettől már jobban figyeltünk a nyitásfogadásra, és a támadásaink is sokkal hatékonyabbak lettek, így végül 3:1-es győzelem született. A Nyíregyháza ellen már az első szettől maximálisan koncentráltunk. Jó nyitásaink miatt pedig a sáncunk is egyre jobban működött. Ez a mérkőzés már újra a szokásos 3:0-s győzelemmel zárult. Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni.

 

Vasas U15 II. Osztály (edző: Fazekas Szilvia)

Edzői értékelés: a 2024-es szezont az Eötvös DSE és a BVSC csapatai ellen kezdtük meg. Előbbi ellen kicsit álmosan indítottuk a mérkőzést, de a végére szép játékkal sikerült 3:0-s győzelmet aratnunk. A BVSC ellen sem kezdtünk jól, sok ki nem kényszerített hibánk volt, ám a második szettől más arcát mutatta a csapat és sikerült 3:1-es győzelemmel zárni. 

 

Vasas U17 I. Osztály (edzők: Szappanos Máté, Németh Szabolcs)

BRSE–Vasas SC Piros 0:3

Vasas SC Piros–Vasas SC Kék 3:0

Edzői értékelés: előzetesen sejtettem, hogy nem ezen a fordulón hozzuk majd életünk játékát a sok sérülés és betegség miatt. Nagyon kevesen tudtunk elutazni a fordulóra, ráadásul nem a megszokott szerkezetben kellett játszanunk. Ennek ellenére magabiztosan hoztuk mindkét mérkőzést, habár több hullámvölgy is volt játékunkban, és érződött a hosszú kihagyás is. Hoztuk a kötelezőt, de a következő körökben többet kell majd nyújtanunk.

 

Vasas U17 Kék I. Osztály (edző: Koltai Csanád)

Edzői értékelés: a Vasas U17 Kék csapatával az középszakasz első fordulóját Békéscsabán játszottuk le január 14-én. A fordulónak különleges hangulatot kölcsönzött, hogy a két Vasas csapat, amely most az első osztályban játszik, Békéscsabán mérkőzött meg egymással. A csapat most is U15 és U20-as első osztályú játékosokkal kiegészítve készült a tornára. A fordulót megelőző héten nagy hangsúlyt fektettünk az összeszokásra, az egymásra hangolódásra. Most három U15-ös korú és három U20-as korosztályban játszó játékossal vágtunk neki a tornának.

Az első mérkőzésen a Vasas Piros csapata ellen mérkőztünk meg, mellyel szinte egymás mellett készülünk napról napra. A találkozót nem tudtuk olyan hőfokkal és teljesítménnyel elkezdeni, ahogy ezt kellett volna. Nyitásfogadásban és védekezésben is nehezen vettük fel a versenyt a remekül játszó ellenféllel. Egyedül a második szettben tudtuk ráerőltetni a másik csapatra az akaratunkat. Ekkor a Vasas Piros csapata is sokat hibázott, végül nem tudtuk befejezni a szettet, így 24–26 arányban kikaptunk. Mindig nagy esemény, ha a klubunkból két csapat játszik egymás ellen, de a lányok jól küzdöttek, voltak kiváló egyéni teljesítmények. Mindkét csapat jó hangulatban, baráti összecsapáshoz hasonlóan mérkőzött.

Vasas SC Piros–Vasas SC Kék 3:0

A második mérkőzésen a Békéscsaba csapatával találkoztunk. Ez a mérkőzés vesztett szettel kezdődött számunkra, amely után szerencsére felálltunk, a második szettet fölényesen uraltuk. Remek játékkal egyenlítettünk, majd a következő két szettben legyőztük a Békéscsaba csapatát. A kezdőjátékosok rendkívül elfáradtak, jól játszott az egész csapat. Külön öröm, hogy mindenkinek tudtam lehetőséget adni, és mindenki élt is vele! Az pedig nagy öröm volt számunkra, hogy győzelemmel mutatkoztunk be az első osztályban.

Vasas SC Kék–BRSE Fehér 3:1

 

Vasas U20 I. Osztály (edzők: Deák Ferenc, Gintner Domonkos)

Vasas U20–SZBRA I. 0:3 (-15, -15, -17)

Edzői értékelés: az alapozó időszakunk közepén tartottunk, amikor Balatonfüredre utaztunk a középszakasz első fordulójára. Jó reményekkel vágtunk neki az első meccsnek, hiszen az alapszakaszban sikerült nyerni ellenük. Egyszerű alapjátékkal készültünk, inkább az erőnléti és technikai fejlesztésen volt a hangsúly januárban.

Éppenhogy odaértünk, a bemelegítést később kezdtük el, nem voltunk kellően ráhangolódva a mérkőzésre. Nyitásfogadásunk nem működött, nyitásaink súlytalanok voltak. Támadásban nem találtuk a pályát, és nem volt, aki vitte volna hátán a csapatot egyes szituációkban. Nem csüggedünk, dolgozunk tovább. A fürediek jól játszottak, egyben voltak, gratulálunk nekik.”

MVP: Makai Janka

Vasas U20–GRC U20 I. 3:1 (-23, 17, -17, -16)

A gödöllői csapat foghíjasan érkezett, de lelkesen vágtak bele a mérkőzésbe. A cél egyértelmű volt, nyerni akartunk.

Nehézkesen kezdtünk, továbbra sem találtuk a játékunkat, szoros szettben tudtunk csak nyerni. A második szett közepén változtattunk a szerkezeten, sokan fejben nem voltak jelen. A jól beszálló cserejátékosok bizonyítottak és végül győzni tudtunk. Ez mindenképp fontos a jövőre nézve, hogy van mindig valaki, akire lehet számítani.

MVP: Veréb Eliza


Hirdetések