Jenkei András, 2024.02.12. | Atlétika

A BOK-csarnokban megrendezett felnőtt összetett országos bajnokságon Bartha Lilla egyéni csúccsal szerezte meg az ezüstérmet.

Egy héttel az 50. Fedettpályás Magyar Bajnokság előtt, a többpróbázók döntöttek Budapesten a bajnoki címekről. Két vasasos hölgy szállt versenybe, közülük Mórocz Boglárka 4., míg Bartha Lilla a 2. helyen végzett.

Edzőjük Kun-Szabó Balázs a következő képpen értékelte teljesítményüket:
"Bartha Lilla nem éppen zavartalanul készült a bajnokságra, hiszen őt is utol érte az influenza, egy héttel ezelőtt még nem is tudott edzeni, a verseny előtti utolsó napokban viszont már szerencsére mozoghatott. Ehhez képest valamennyi számban egyéni csúcsot ért el, ami az alapozás során eddig elvégzett munkáját dicséri. Különösen a 60 m gáttal vagyok elégedett, és távolugrásban is volt, egy ugyan belépett, de nagyon szép ugrása. Azt gondolom, hogy bőven van még tartaléka valamennyi versenyszámban...
Mórocz Boglárka teljes állásban dolgozik dietetikusként, meglehetősen sűrűek a napjai, ezért aztán minden elismerést megérdemel, kihozta most is magából a maximumot, talán csak a záró 800 méteren vártam egy kicsivel jobb eredményt tőle."

Eredmények:
Fedettpályás Felnőtt Összetett Atlétikai Magyar Bajnokság 2024
női ötpróba:

2. Bartha Lilla   3836 pont
4. Mórocz Boglárka   3496 pont


Mórocz Boglárka, Kun-Szabó Balázs és Bartha Lilla


Hirdetések