Jenkei András, 2024.02.10. | Atlétika

A csehországi Hustopeče (Pusztapécs) magasugrógálája szép hagyományokkal és évről évre színvonalas mezőnyökkel csábítja az atlétabarátokat. Ezúttal kimagasló vasasos eredménynek is örülhettünk!

A 'World Athletics Indoor Tour Silver' kategóriába tartozó versenyen a Vasas még mindig csak 17 esztendős tehetsége Bátori Lilianna átjutva a 187 cm-es magasságon, tovább javította egyéni legjobb eredményét!
A 31 fős női mezőnyt két csoportra osztották a szervezők, versenyzőnk az első csoportba került (ahol első helyen zárt), így ugyan technikailag rá (és csoport-versenytársaira) nem volt érvényes a feljebb leírt kategória, de ez jelenleg valószínűleg a legkevésbé sem izgatta Liliannát. Még úgy sem, hogy a 'Silver' mezőnyben, az elért 187 centiméterrel, holtversenyben dobogós helyen végzett volna, ami elég tekintélyes pénzdíjat is jelentett volna számára...

A verseny színhelyéül szolgáló kosárlabda csarnokban a pályaborítást két cm vastag rekortán csíkokkal fedték be, ez a borítás pedig kiváló ritmusú nekifutásoknak biztosított lehetőséget. Ifjú tehetségünk kiválóan alkalmazkodott a remek körülményekhez.
169 cm-es magasságon kezdett, majd következett a 174-179-182-185-187 számsor, és valamennyi magasságot első kísérletre ugrotta!

Edzője, Kun-Szabó Balázs érthetően nagyon elégedetten nyilatkozott: 
"Egyelőre minden várakozásunkat felülmúlja ez az idénykezdet. Két verseny, két egyéni csúcs (185 cm és 187 cm). Ez a mai gála sok mindenben (saját zene, folyamatos szólítás) másolta az ilyen jellegű, magas szintű rendezvényeket. Ez érthetően plusz motivációt jelentett Liliannának, aki az elejétől fogva nagyon jó technikai kivitelezéssel, összeszedett figyelemmel ugrott. A 190 cm-n is tett három kísérletet, amelyek közül az egyik meglehetősen biztató volt, de azt gondolom ami késik nem múlik, és továbbra is vallom, kapkodásra, türelmetlenségre semmi okunk.
Jövő kedden a besztercebányai ugrógálán, egy igazán kimagasló minőségű rendezvényen, világklasszisok társaságában szerepelhet majd. Arra versenyre biztos, hogy remek bemelegítés volt ez a mai nap."


Bátori Lilianna a 187 cm felett


 


Hirdetések